Ielas garumā. Lielgabalu, Ērgļu un Laboratorijas ielas

Lielgabalu un Laboratorijas ielas ierīkotas teritorijā, kurā 19. gadsimtā atradušies Artilērijas brigādes šķūņi un laboratorijas. 140 metru īsajā Lielgabalu ielā atrodas vien pāris ēku un starp tām ir ievērojamā Latvijas laika uzņēmēja Augusta Kurava daudzdzīvokļu nams un Drāšu fabrika, kurā tagad iekārtoti dažādi biroji.
Laboratorijas iela daļu savas trases pazaudēja padomju laikā, kad ielas vidū ierīkoja jaunuzceltās skolas sporta laukumu. Ielas daudzstāvu namiem pietrūkst centra ēku šika, bet uzņēmības un amata prasmes daudziem to īpašniekiem nekad nav trūcis. Starpkaru periodā Jaungaiļa fabrikā Laboratorijas ielā izgatavotie Vīnes krēsli pat ieguvuši Grand Prix starptautiskā izstādē Beļģijā.
 1961. gadā padomju vara, cīnoties ar reliģijas paliekām, Rīgas ielu sarakstā svītroja (svētā) Sergija vārdu. Mazo ieliņu pārdēvēja par Ērgļu ielu. Negribot izveidojās kurioza situācija, jo ielas viens posms pakava veidā apņem Daugavas sporta namu, bet aiz tā atradās radio tornis, kas slāpēja ārzemju raidstacijas. Un šiem slepenajiem objektiem nereti deva acīgu un plēsīgu putnu vārdus: vanags, ērglis...