V.I.P. 16. maijs. Pirmais pusfināls

Vietā, kur nepieciešama veiksme, intuīcija un prāts, t.i. “V.I.P.” ložā pie Uģa Joksta, savas ierastās darbavietas šajā vakara stundā pret erudīcijas laukumu nomainījuši divu ļoti iecienītu Vecrīgas restorānu/bāru trijnieki. 

“Balzambāra” kapteinis ir Pēteris Repečko, bet bāru “Garāža” uz spēli ved Raimonds Valcis. Komandām nāksies padomāt ne tikai par pavasarīgu kokteiļu receptēm, bet arī spriest par mūziku, vēsturi un ģeogrāfiju, un labi zināmās bārmeņu spējas būt labiem psihologiem centīsies izprast Uģis Joksts.

Pēteris Repečko – komandas kapteinis. “Balzambāra” tētis vai, kā saka klienti, – dinozaurs. Lielāko dzīves daļu pavada “Balzambārā”, apmierinot bāra klientu vēlmes un rūpējoties par bāra ikdienas darbu. Pēdējos piecus gadus aktīvi pavada laiku pie jūras gan ziemā, gan vasarā kaitojot. Un neatņemama dzīves sastāvdaļa ir lašu zveja. Visam pa vidu Pēteris ir arī rūpīgs vīrs.

Dzintars Melnzstrazds – “Balzambāra” neaizstājams palīgs Pēterim un izcils bārmenis. Ikdienā rūpējas par bāra bildēm sociālajos tīklos, jo beidzis fotogrāfu skolu. Dzintars ir cilvēks ar zelta rokām, prot no rīves izgatavot blenderi. No ikdienas darbiem atpūšas guļot.

Gints Bračs – jau desmit gadus strādā par šefpavāru “Balzambārā”. Gints ir beidzis pavāru tehnikumu, ir īsts garšu pavēlnieks, savas profesijas entuziasts, patīk eksperimentēt un pēdējā gada laikā ir pievērsies mājražošanai. Ginta hobijs ir ēdiens, jo divpadsmit stundas dienā pavada, izgaršojot savus meistardarbus. 

Raimonds Valcis – komandas kapteinis, vienkāršs cilvēks no tautas. Jauc ļoooti garšīgus kokteiļus. Un stiprus arī. Jau divpadsmit gadus kopā ar kolēģi Agri Jirgenu darbojas savā bārā “Garāža”. Atvaļinājumos kopā ar ģimeni uzvelk slēpes un slīpē Itālijas kalnus. Ikdienā pārvietojas ar velosipēdu un ne krusa, ne vētra nespēj nopūst Raimondu no viņa riteņa.

Agris Jirgens ir bāra “Garāža” līdzīpašnieks. Tāpat kā kapteinis, Raimonds jauc brīnumgardus kokteiļus. Ir viskija garšu pazinējs. Lepns par savām trim burvīgajām un aktīvajām atvasēm. Brīvo laiku pavada kopā ar ģimeni, dodoties tuvākos un tālākos pārgājienos. Riktīgs roka fans, cenšas neizlaist labus koncertus.

Kristiāna Šimkēviča – brīvajā laikā mēdz uzspēlēt kādu zoles partiju. Patīk gari pārgājieni un veloizbraucieni. Skatās uz dzīvi pozitīvi. Studē psiholoģiju LU. Kad izdodas dabūt biļetes, labprāt apmeklē arī kādu teātra izrādi vai koncertu. Ja visam pa vidu paliek brīvs brīdis, lasa grāmatas, it sevišķi iemīļots ir Haruki Murakami.