Pa straumei 3. Engure

Kurzemes upju krastos notiek iespaidīgas lietas. Arī noslēpumaini daiļā Engures upe nav izņēmums. Te cilvēki dzīvi tver pamatīgi un aizrautīgi. Sākot no dabas aizsardzības līdz ērģeļu būvei un elpu aizraujošām sporta aktivitātēm.

Elīna, Roberts un Urga droši metīsies Engures stāsta piedzīvojumos. Vispirms trijotne iepazīs Usmas ezera jahtu klubu un iemēģinās roku burāšanā. Pēc tam jauniešiem būs unikāla iespēja kopā ar lielisko dabas ekspertu Vilni Skuju apmeklēt pāris Usmas ezera salas, tostarp spert kāju uz salas, kur reti kurš drīkst atrasties. Pateicoties Dabas aizsardzības pārvaldes gādībai un atļaujai varēs ieraudzīt un sajust leģendām apvītās Moricsalas dabas bagātības.

Šajā ceļojumā jauniešiem būs iespēja arī piedalīties Usmas ezera zivju resursu izpētē, kopā ar ihtiologiem dodoties izlikt zinātniskos tīklus un pēcāk veicot noķerto zivju uzskaiti.

Laivojot pa Engures upi, jaunieši nokļūs līdz Ugāles dzirnavām, kuras to jaunais īpašnieks no postažas mazpamazām pašrocīgi vērš par šarmantu apmešanās vietu. Turpat kaimiņos saimnieko kādreizējais Latvijas Olimpiskās komitejas šefs Vilnis Baltiņš, kurš jauniešiem ierādīs golfa spēles pamatprincipus un ieskicēs Engures upes vēsturi.

Ugāles mācītājmuižā straumēnieši tiks pie īpaši aizraujošiem stāstiem par ērģeļu tapšanu un dažādu taustiņu instrumentu restaurāciju. Ar šīm brīnumlietām viņus iespazīstinās pasaules atzinību guvušais ērģeļu meistars, mācītājs Jānis Kalniņš, kurš ir Latvijā vienīgās ērģeļbūves darbnīcas īpašnieks.

Pēc Ugāles ērģeļu skanējuma baudīšanas jaunieši laivos pretī dulliem piedzīvojumiem Ugāles triāla trasē. Tur sagaidāmi daži asinis stindzinoši momenti un elpu aizraujoši velo triki.

Ceļojums pa Enguri noslēgsies, izlaivojot caur fantastiski skaistajām melnalkšņu audzēm un ielaivojot Puzes ezerā, kur jauniešiem būs iespēja iesaistīties zivju resursu atjaunošanas procesā.