LBL ceturtdaļfināls. BK "Liepāja" - BK "Ogre" un "Latvijas Universitāte" - "VALMIERA GLASS VIA"

Aizvadītas ceturtdaļfinālu otrās spēles Latvijas basketbola līgā. Ogre otro reizi pieveica Liepāju, bet Latvijas Universitāte revanšējās Valmierai. Vairāk stāsta Normunds Melderis.

BK «Liepāja» - BK «Ogre»

Otrajā sērija spēlē mājinieku lomā bija liepājnieki. Sava laukuma priekšrocības pirmajā ceturtdaļa deva rezultātu, un “Liepājas” klubs ieguva 5 punktu vadību. Otrajā ceturtdaļa aina laukumā mainījās, un pēc ogrēniešu aktivitātēm jau vienubrīd četrus punktus priekšā bija viņi. Puslaiks gan beidzās 46-45 “Liepājas” labā. Pēc pārtraukuma atkal laukumā labāk darbojās kurzemnieki, kas visu laiku atradās vadībā. Lielākais pārsvars bija 13 punkti. Šķita, ka tas varētu jau iezīmēt uzvaras kontūras. Bet piecas minūtes pirms spēles beigām viesi atkal rezultātu izlīdzināja 77-77. Saspringtā un nervozā galotnē aukstasinīgāki un precīzāki bija viesi, kuri izrāva uzvaru ar 89-84. Sērijā rezultāts ir 2-0 “Ogres” labā. 

Latvijas Universitāte» - «VALMIERA GLASS VIA»

Latvijas Universitātes un “Valmiera Glass” ceturtdaļfinālā pirmajā duelī pārāki bija valmierieši. Tikmēr studenti devās laukumā apņēmības pilni revanšēties, tāpēc ātri ieguva 11-3 un tad 18-8 vadību. Līdz lielajam pārtraukumam “Valmieras” basketbolisti atpalicību mazliet samazināja. Otrajā spēle daļā cīņa ritēja līdzīgi - tādas nelielas šūpoles. Te epizodiski plus 11, tad plus 3. Bet visu laiku tuvāk uzvarai bija Latvijas Universitātes spēlētāji. Mača izskaņā jau bija skaidrs, ka uzvarēs mājinieki. Tā arī notika – Latvijas Universitātes panākums ar 79-66. Uzvarētāju labā 21 punktu guva Ričards Vitoļskis. Sērijā līdz trim uzvarām tagad ir līdzsvars 1-1.