BBL - LSBL. Finālspēles par zeltu un bronzu

Cīņa par zeltu. «TTT Rīga» - «RSU»

Jātazīst, ka finālspēle starp favorītiem TTT Rīga un Rīgas Stradiņa universitātes komandu notika daudz sīvākā gaisotnē nekā tika gaidīts. Pirmā ceturtdaļa šajā ziņā izrādījās mānīga, jo TTT izvirzījās vadībā un ātri ieguva 9 punktu pārsvaru. Otrajā 10-mit minūtē Stradiņa universitātes basketbolistes negaidīti spēja atspēlēt 7 punktus, un pēc puslaika rezultāts bija tikai 42-40 TTT labā. Otrajās spēles daļā TTT labā lielāko daļu punktu krāja tikai leģionāres - Džasmīne Tomasa un Daugile Šarauskaite. Savukārt studentēm līderes bija Elīna Sičeva un Marta Leimane. Tas ļāva Universitātes vienībai visu laiku mīt cieši uz pēdām favorītēm. Atrisinājums pilnīgi skaidrs kļuva tikai pašās beigās. Īpaši, kad trīspunktnieku trāpīja Ieva Pulvere un panāca +10. Beigās TTT Rīga uzvara fināla ar 75-64 un kārtējo reizi izcīnītas zelta medaļas. 

Intervija - Ieva Pulvere, “TTT Rīga”kapteine

Atzīstami vērtējamas gan Rīgas Stradiņa universitātes sudraba medaļas un parādītais sniegums šosezon. Var teikt, balva par progresu.

Cīņa par bronzu. «Liepāja/LSSS» - «Daugavpils Universitāte»

Mačā par bronzas medaļām spēkojās mājinieces Liepājas un Daugavpils Universitātes komandas. Jāpiebilst, ka latgaliešu rindās spēlē arī divas Ukrainas basketbolistes – Uļiana Datsko un Vita Horoļetsa. Spēles pirmās minūtes valdīja līdzsvars, tomēr jau pirmās ceturtdaļas beigās jau nelielu vadību iekrāja liepājnieces. Tas svārstījās ap 10 punktiem, un puslaiks beidzās 38-30 mājinieču labā. Pēc pārtraukuma abas vienības turpināja spēlēt diezgan individuāli. Pakāpeniski gan Liepājas pārsvars pieauga un pēc trešās ceturtdaļas spēles liktenis lielā mērā bija izšķirts. Beigu iznākums mājinieču uzvara ar 74-58. Liepājas sastāvā 21 punktu ieguva Ketija Vihmane, bet Daugavpils rindās tikpat sakrāja Kristīne Jefimeko.

Intervija - Ketija Vihmane, “Liepāja/LSSS” aizsardze

Liepājas basketbolistes bronzas medaļas izcīnīja 9. reizi, bet Daugavpils Universitātes vienība ceturto vietu ieguvušas pirmo reizi.