Latvijas – Igaunijas basketbola līgas Final 4. Pusfināls. "VEF Riga" - BK "Ogre"

Latvijas – Igaunijas basketbola līgā šodien Arēnā Rīga norisinās finālčetrinieka spēles. Jau pirmajā pusfinālā tikās abas Latvijas komandas «VEF Riga» sagrāva BK «Ogre» 116-55 un rīt finālā tiksies ar kādu no Igaunijas komandām.

Vefieši izteikti favorīti šajā cīņā. Ogre vadībā tikai pašā spēles ievadā ar 2 pret 0. Jau pēc pirmās ceturtdaļas 26-9 vefiešu labā un pēc nelielā pātraukuma pārsvars vēl pieauga. Puslaikā ejot jau 57-28, vēlāk jau vairāk nekā 50 punktu pārsvars, pirms beigu ceturtdaļas plus 56 punkti, neticami, BK «Ogre» guva tikai četrus punktus visā ceturtdaļā. Galotnē tīrā formalitāte un vefieši sagrāva Ogri ar 116-55. 61punkta pārsvars, kaut pieteikumā šai spēlei rīdziniekiem tikai deviņi spēlētāji. Toties seši vefieši katrs guva vairāk par 10 punktiem šajā spēlē, rezultatīvākais bija Railijs ar 23 punktiem.

Intervija - Ainars Bagatskis, Ukrainas basketbola izlases galvenais treneris

Vēl otrajā pusfinālā pašlaik divas Igaunijas komandas «Viimsi/Sportland» un «Pärnu Sadam». Spēle tuvojas nobeigumam un nedaudz labāk veicas «Viimsi/Sportland», kurā spēlē arī Ronalds Zaķis.

 Uzvarētāji tātad finālā tiksies ar «VEF Riga». Šosezon līgā daudz pārsteigumu – finālčetriniekā neiekļuva mūsu Ventspils un arī Tallinas Kalev Cramo.