Turpinās skandāli ap slēpošanas federāciju un Induļa Bikšes vietu Pekinas olimpiskajās spēlēs

Turpinās skandāli ap slēpošanas federāciju – tās Valde ārkārtas sēdē mainījusi vīru slēpošanas kvotas un Induļa Bikšes vietu Pekinas olimpiskajās spēlēs piešķīrusi Robertam Slotiņam, kā tā vairāk zina stāstīt Andris Auziņš.

Slēpošanas federācija ārkārtas Valdes sēdi sasauca pēc Induļa Bikšes un viņa tēva un trenera Zinta komentāriem un vēršanos policijā par viņuprāt paredzētā finansējuma nepiešķiršanu no Madonas pašvaldības. Neoficiāla informācija liecina, ka, iespējams, šāds solis sperts, jo slēpošanas federācija neiekļāva Bikšes treneri un slēpju smērētāju tēvu Zinti kopējā komandā uz Pekinas spēlēm.

Federācijas lēmums Bikšem bija skarbs – kvota piešķirta Robertam Slotiņam, kurš pēc kritēriju izpildes bija uzreiz aiz Induļa Bikšes. 

Latvijas Slēpošanas federācijas valde

Nepatiesu ziņu sniegšana presē, federācijas tēla graušana.
Bažas, ka viņa rīcība Olimpiskajās spēlēs radīs negatīvu ietekmi uz komandas mikroklimatu, varētu nest negodu ne tikai LSF, bet Latvijas komandai kopā, kas grautu Latvijas tēlu kā tādu.”

Intervija - Indulis Bikše, Latvijas izlases slēpotājs

Nekas tāds jau nepamatots tur nebija, viss bija taisnība. Pat, ja nebūtu, vai tas ir īstais iemesls, lai atņemtu kvotu?”

Konflikta risināšanā iesaistījusies arī olimpiskā komiteja, kam Indulis Bikše nosūtījis lūgumu izvērtēt šo lēmumu. Tiesa Latvijas sporta sistēmā līdz šim galīgais vārds ir bijis tieši attiecīgā sporta veida federācijai. Tikai atsevišķos gadījumos LOK sportistus no svarcelšanas un teikvando paņēmis savā paspārnē ārpus sporta federācijas. Strīds jāizšķir līdz 24. janvārim.

Intervija - Žoržs Tikmers, LOK prezidents

Intervija - Indulis Bikše, Latvijas izlases slēpotājs

Gaidu kādu atbildi no olimpiskās komitejas, vai viņi akceptēs federācijas lēmumu. Šodien aizsūtīju e-pastu, pagaidām atbildes nav.”

Indulim Bikšem ar slēpošanas federāciju konflikts bija jau vasaras sezonā. Slēpotājs pārmeta federācijai neļaušanu startēt pasaules kausa posmā rollerslēpošanā Madonā viņam interesējošajās garajās distancēs. Bikšes pirmā olimpiskā pieredze bija pirms četriem gadiem Phjončhanā ar izcīnītu 54. vietu 50 km klasikā.