LOK ar Saeimas sporta apakškomisiju pārrunājuši Latvijas gatavību Pekinas spēlēm

Tuvojoties Pekinas ziemas spēlēm Latvijas olimpiskā komiteja šodien tikās ar Saeimas sporta apakškomisiju, kur pārrunāja Latvijas komandas gatavību Pekinas spēlēm Andris Auziņš stāsta vairāk.

Olimpiskās komitejas tikšanās ar Saeimas sporta apakškomisiju šoreiz attālinātā formātā. Skaidrs, ka Ķīnas transportēšanas, “covid drošības burbuļa” prasības šīs spēles padarīs par Latvijai dārgākajām ziemas spēlēm. Lielākās diskusijas bija par hokeja valstsvienības riskanto situāciju Olimpiādē.

Intervija - Sandis Riekstiņš, Saeimas Sporta apakškomisijas vadītājs

Skandāls par biatlonistes Baibas Bendikas neiekļaušanu arī slēpošanas komandā arī nepalika bez ievērības. Rītdien slēpotājiem būs jāpamato savs nepopulārais lēmums LOK izpildkomitejā.

Pekinas spēles šķiet būs pēdējās pie šībrīža sporta finansēšanas modeļa, kad Izglītības un Zinātnes ministrija valsts līdzekļus novirza vairākām organizācijām – tai skaitā Olimpiskajai komitejai. Šī gada laikā pašām sporta biedrībām jāizlemj, kura no visām saņems valsts finansējumu.

Intervija - Sandis Riekstiņš, Saeimas Sporta apakškomisijas vadītājs

Pilnu Latvijas komandu olimpiskā komiteja iecerējusi nosaukt rītdien pēc izpildkomitejas sēdes. Tiesa jau tagad skaidrs, ka tā nenotiks, jo mūsu ātrslidotājs Haralds Silovs vēl aizvien nav saņēmis ielūgumu vai atteikumu uz Pekinas spēlēm. Starptautiskā federācija sola šo jautājumu atrisināt līdz piektdienai. Acīmredzot citām valstīm kvotu sadalīšanā ir problēmas, iepriekš noliktais datums bija pat 16. janvāris.