Slēpošanas saimi Pekinas Olimpiskajās spēlēs pārstāvēs 9 sportisti

Līdz Pekinas Olimpiskajām spēlēm atlikušas 17 dienas. Kvalifikācija ir noslēgusies un jau rīt būs zināms Latvijas komandas sastāvs. Slēpošanas saimi Ķīnā pārstāvēs rekordliels dalībnieku pulks – 9 sportisti. Visvairāk distanču slēpošanā, tas lielā mērā pateicoties Patrīcijai Eidukai. Matīss Timofejevs stāsta vairāk.

Sieviešu distanču slēpošanā pateicoties Patrīcijas Eidukas augstvērtīgajam sniegumam Latvijai Pekinā ir 4 vietas. Bez patrīcijas uz 3 kvotām pretendēja ne tikai slēpotājas, bet arī biatlonistes Baiba Bendika un Annija Sabule. Slēpošanas federācija gan šodien lēma, viņas Olimpiskajā sastāvā neiekļaut.

Intervija - Jānis Puida, Slēpošanas federācijas atbildīgais par distanču slēpošanu 

Galu galā lēmums ir tāds, ka dāmu konkurencē bez Eidukas Latviju pārstāvēs Kitija Auziņa, Estere Volfa un Samanta Krampe.

Intervija - Samanta Krampe, distanču slēpotāja

Vīru konkurencē Latviju pārstāvēs Raimo Vīgants un Indulis Bikše. Aiz strīpas palika biatlonists Roberts Slotiņš.

Savukārt kalnu slēpošanā lielākā intriga bija par to, kurš iegūs vienīgo ceļazīmi uz Pekinu – cīņa notika starp Žaku Gedru, Lauri Opmani un Miku Zvejnieku.

Intervija - Dinārs Drošs, Latvijas lēpošanas federācijas prezidents

Dāmu konkurencē atslēgas kaula lūzumā iedzīvojusies izteikti labākā Latvijas pārstāve Dženifera Ģērmane. Viņas vietu ieņems Liene Bondare.

Savukārt pirmo reizi vēsturē Latvija OS būs pārstāvēta Ziemeļu divcīņā. Olimpiskajām spēlēm kvalificējies Markuss Vinogradovs, kurš trenējas Norvēģijas klubā Tronheimā.