Projekts "Būris". X cilvēki un mileniāļi jeb nenovēršamās paaudžu atšķirības

Ome nesaprot, kā tu vari pēkšņi ziemas vidū izdomāt aizbraukt uz Indonēziju un 3 mēnešus strādāt no turienes? Vai kāpēc ik pa pāris gadiem maini darbu? Tu savukārt nevari iedomāties, kā tas būtu – visu mūžu nostrādāt vienā darba vietā? Būmeri un zūmeri, X paaudze, mileniāļi un alfa mazuļi. Vai zināt, ko tas nozīmē? Un vai zināt pie kādas grupas piederat jūs pats? Šodien līdzās dzīvojam sešas dažādas paaudzes un, iespējams, ka daudzi potenciāli konflikti ģimenē un darbā nemaz nerastos, ja paaudžu atšķirības izprastu un ņemtu vērā.

Paaudžu atšķirības ir interesanti salīdzināt un, jo īpaši tāpēc, ka atpazīstam sevi un sev tuvos cilvēkus. Par to arī noslēdzošajā “Būra” sērijā – vienas ģimenes divas paaudzes. Tēvs un dēls Pecolli – pazīstamie burvju mākslinieki Enriko un Dante. Enriko dzimis un audzis Itālijā, kas viņam ļauj plašāk paskatīties uz paaudžu attiecībām ģimenē dažādās valstīs.

Izsmeļošu eksperta skaidrojumu par paaudžu atšķirībām sniegs arī eksperts Artūrs Mednis – jauno mediju un digitālā mārketinga speciālists, kā arī psihologs Reinis Lazda.