Projekts "Būris". EP deputātes: jaunā pārtika ir mūsu nākotne
Daudzi eiropieši, kad dodas eksotiskos ceļojumos uz citiem kontinentiem, ir gana atvērti arī jaunām izjūtām ēdienu un garšu ziņā. Ķiplokā un laimā apcepti sienāži, vārītas spāres vai vaboļu kāpuru gaļas bumbiņas.... Pārvarot sākotnējos aizspriedumus, vairumam nākas atzīt - garšo labi! Ēdiena baudīšana nav tikai izsalkuma mazināšana – tai tiešām jābūt baudai. Kāpēc mēs esam sajūsmā par steiku no netālajā pļavā auguša liellopa, bet kotlete no apstrādātas kāpuru gaļas šķiet pretīga pat domās? Ieradumam un tradīcijām, nenoliedzami, ir milzīgs spēks. Vēl jo vairāk, ja runa ir par pārtiku. Cik gatavi eiropieši ir pieņemt domu, ka samērā tuvā nākotnē nāksies krietni mainīt ēšanas paradumus, par to kolēģe Ilze Nagla diskutē ar divām Eiropas Parlamenta deputātēm - Esteri de Langi no Nīderlandes un Asitu Kanko no Beļģijas.