Losandželosā jaunā "Zirnekļcilvēka" pirmizrāde

Amerikas Savienoto Valstu pilsētā Losandželosā notikusi supervaroņu sāgas "Zirnekļcilvēka" filmas "Mājupceļa nav" pirmizrāde. Skatītāji var sekot jau iepazītā varoņa gaitām, tomēr laika gaitā mainās cilvēki, to uztvere un gaume, un jaunā lente cenšas savienot pagātni ar tagadni un nākotni.

    Filmas ir dažādas. Mainās laiks un gaume, un daudzas lietas kļūst aizvien attīstītākas. Es nevēlos salīdzināt. Tas ir ļoti ambiciozi, un tas kaut kā savieno pagātni ar tagadni un nākotni. Viss ir sajaukts, un tomēr jauns. Nevēlos salīdzināt, bet ir aizraujoši izmantot tradīciju, un to nedaudz pārveidot ticamā un interesantā veidā.

    Lielajā filmas pirmizrādē Holivudā piedalījās visi vadošie aktieri, tai skaitā galvenā varoņa atveidotājs Toms Holands, kā arī Zendaija un Benedikts Kamberbačs. Savukārt Vilems Defo lentē atkārtoti iejuties Normana Osborna - zaļā goblina, tēlā. Galvenā sižeta līnija bija zināma jau iepriekš. Pirmo reizi varonim ir noņemta maska, un viņš vairs nespēj nošķirt savu parasto dzīvi no riskantajām supervaroņa gaitām. Pārkers lūdz palīdzību Doktoram Streindžam, un viņam jāsaprot, ko patiesībā nozīmē būt Zirnekļcilvēkam. 

    Pirmie skatītāji, lūgti dalīties iespaidos pēc seansa, atzina, ka filma ir nežēlīga, tomēr liek pārdzīvot un just, un tas ir galvenais iemesls, kas ļauj to uzskatīt par vienu no labākajām sērijas lentēm.