Drīz atsāksies Latvijas-Igaunijas basketbola līgas sezona

Jau šo piektdiena ar Latvijas un Igaunijas čempionu dueli sāksies Latvijas/Igaunijas basketbola līgas sezona. Par šosezon sagaidāmo stāsta Matīss Timofejevs.

Kopā Latvijas Igaunijas līgā spēlēs 14 komandas 6 no tām būs Latvijas vienības. LBS basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks norādīja, ka vairāk par 95% spēlētāju ir vakcinēti, kas ļauj cerēt, ka sezona tiks aizvadīta kā plānots.

No Latvijas komandām favorīti, protams, ir “VEF Rīga”. Komandai arī šosezon plānots aptuveni 2 miljonu eiro budžets. Mērķis starpsezonā saglabāt sastāva kodolu gan nav pilnvērtīgi īstenojies.

Intervija - Jānis Gailītis, “VEF Rīga” galvenais treneris

VEF starpsezonā uzvarēja visās pārbaudes spēlē. Rīdzinieki papildus Latvijas turnīriem, piedalīsies arī FIBA Čempionu līgā.

Intervija - Jānis Gailītis, “VEF Rīga” galvenais treneris

Ventspils un Ogres klubiem izmaiņu nav daudz, komandām izdevies sgalabāt galvenos trenerus un kodolu. Savukārt Valmieras komandā ir izmaiņas treneru sastāvā. Par galveno treneri kļuvis iepriekš par Minskas “Tsmoki” trenera asistentu strādājušais Edmunds Valeiko.

Intervija - Edmunds Valeiko, BK ''Valmiera Glass/ViA'' galvenais treneris

Vēl Latvijas krāsas aizstāvēs Liepāja un Latvijas Universitāte. 

Pirmās spēles jau šo piektdien. Centrālajā mačā Latvijas un Igaunijas čempionu Vef Rīgas un Tallinas Kalev Cramo duelis. To 19:30 varēsiet vērot LTV7.