MTB XCO kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms

Jau ziņojām, ka aizvadītajā nedēļas nogalē Eiropas čempionātā Kalnu riteņbraukšanas XCO krosā augsto 4. vietu izcīnīja Mārtiņš Blūms. Šodien ar viņu sazināties izdevās Matīsam Timofejevam.

Pagājušās nedēļas svētdienā Serbijas pilsētā Novisadā Latvijas kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms sasniedza visu laiku augstāko panākumu Latvijas kalnu riteņbraukšanas vēsturē. Eiropas čempionātā viņš izcīnīja 4. vietu.

Intervija - Mārtiņš Blūms, MTB XCO kalnu riteņbraucējs

Kalnu riteņbraukšanas XCO jeb krosa disciplīna pārstāvēta arī Olimpiskajās spēlēs. Liela daļa Eiropas čempionāta braucēju nupat bija piedalījušies Tokijas spēlēs. Mārtiņa mērķis, protams, ir piedalīties Parīzes Olimpiāde 2024.g.

Intervija - Mārtiņš Blūms, MTB XCO kalnu riteņbraucējs

2017.g. Mārtiņš U-23 konkurencē izcīnīja 4. vietu Eiropas čempionātā un uzvarēja Pasaules kausa kopvērtējumā. Pēc iespaidīgajiem panākumiem viņš pievienojās Nīderlandes profesionālajai kalnu riteņbraukšanas komandai PostNL Bafang.

Intervija - Mārtiņš Blūms, MTB XCO kalnu riteņbraucējs

Mārtiņa Blūma ikdiena paiet ceļojot no vienas vietas uz otru - no nometnes uz sacensībām un atpakaļ. Šobrīd viņš nobāzējies Vācijā, nedēļas nogalē piedalīsies Šveices kausa sacensībās.