Avotiņu pilskalns un senkapi – joprojām nesakopti

Prieka pilniem un gaišiem Ziemassvētkiem Latvijas Televīzija saviem skatītājiem piedāvās īpašu svētku programmu ar krāšņām mākslas, animācijas un romantiskajām filmām, dievkalpojumiem, kā arī skanīgiem svētku koncertiem.

24.decembrī plkst.12 LTV1 ēterā būs skatāma romantiska filma «Solījums zem āmuļiem». Savukārt plkst.16.40 piedāvāsim TV pirmizrādi «Grāntčestera. Ziemassvētku speciālizlaidums».
 
Plkst.18.25 LTV1 būs skatāms Ziemassvētku dievkalpojums tiešraidē no Rīgas Doma, bet pēc tam plkst.20.05 Latvijas kristīgo konfesiju vadītāju apsveikumi Ziemassvētkos.
 
Visus aicinām pie LTV ekrāniem plkst.21.15, lai baudītu Ziemassvētku sajūtu koncertu «Debess dārzos». Dziedātājas Ievas Kerēvicas un unikālā latviešu kontrtenora Sergeja Jēgera Ziemassvētku sajūtu koncerta programma “Debess Dārzos” priecēs Latvijas klausītājus Ziemassvētku vakarā. Šī gada koncerta programmā akadēmiskās mūzikas smalkās līnijas savīsies ar džeza temperamentu. Koncertos skanēs komponista Madara Kalniņa kompozīcijas. Koncertprogrammā “Debess Dārzos” klausītājiem būs iespēja iepazīt izcilā Latvijas kontrtenora Sergeja Jēgera pārstāvēto mūzikas žanru – senās mūzikas šedevrus, kas tiks interpretēti elektroniskā un mūsdienīgākā skanējumā. 
 
Pirmajos Ziemassvētkos, 25.decembrī, plkst.9.30 pie TV ekrāniem aicinām mazos skatītājus, lai noskatītos bērnu filmu «Pinokio». Dienu vēlāk piedāvāsim arī otro sēriju.
 
Savukārt plkst.11.15 aicinām baudīt Vīnes filharmoniķu koncertu Budapeštā. Vīnes filharmoniķu Jaungada koncerts tiek uzskatīts par prestižāko ikgadējo notikumu klasiskās mūzikas pasaulē. Tajā tradicionāli tiek atskaņoti Johana Štrausa un viņa laikabiedru skaņdarbi. Plkst.13.00 LTV1 ēterā «Urbi et Orbi» - Romas pāvesta vēstījums visai pasaulei no Vatikāna.
 
Plkst.14.10 LTV1 ēterā piedāvāsim ASV romantisko filmu «Mīlestības garša», bet turpinājumā divas pašmāju iemīļotas filmas. Vispirms plkst.16.10 ikviens varēs noskatīties Rīgas kinostudijas filmu «Tās dullās Paulīnes dēļ», bet plkst.16.40 ne mazāk populāro «Dāvana vientuļai sievietei». 
 
Plkst.18.20 LTV1 ēterā izskanēs labdarības koncerts «Nāc līdzās Ziemassvētkos!». Tas šogad pirmo reizi notiek Vidzemes koncertzālē “Cēsis”, un tajā piedalās integratīvā Mākslas festivāla “Nāc līdzās! 2017” laureāti – talantīgi bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām. Muzikālās programmas pamatu veido grupas “Raxtu Raxti” un “Melo –M”, kā arī festivāla laureāti. Līdzās viņiem jau tradicionāli koncertā piedalās LNO soliste Ilona Bagele, operdziedātāja Evita Zālīte, dziedātāji Rūta Dūduma, Dainis Skutelis, Nikolajs Puzikovs, Marts Kristians Kalniņš. Bet pirmo reizi uz skatuves līdzās talantīgajiem bērniem būs dziedātāja Marija Naumova, Kristīne Kārkle Kalniņa, Dināra Rudāne, jaunais un daudzsološais Berlīnē studējošais dziedātājs Kristaps Ivanovs, Lielās Mūzikas balvas laureāts, pianists Daumants Liepiņš, kā arī hiphopa apvienība “Misters un Nospiedumi”. Tāpat piedalās arī fonda “Nāc līdzās!” koris Rūdolfa Bērtiņa vadībā, ko veido jaunieši ar īpašām vajadzībām, un Cēsu 1. pamatskolas zēnu koris. Koncerta muzikālais vadītājs- komponists Kārlis Auzāns. Skatītāji aicināti atbalstīt bērnus un jauniešus ar īpašām vajadzībām, koncerta laikā zvanot pa ziedojuma tālruni 90067070. Visus koncertā iegūtos līdzekļus fonds “Nāc līdzās!” izmantos bērnu un jauniešu ar īpašām vajadzībām talantu tālākai attīstībai un popularizēšanai. 
 
Savukārt plkst.22.45 rādīsim vēl vienu ASV romantisko filmu «Apburtie Ziemassvētki». Arī otrajos Ziemassvētkos, 26.decembrī, aicinām noskatīties divas romantiskās filmas. Plkst.16.35 skatītāju uzmanībai piedāvāsim filmu «Ziemassvētku ģimene», bet plkst.18.20 «Ziemassvētku atzīšanās».
 
Plkst.20.00 LTV1 ēterā varēs noskatīties šajā gadā Latvijā tapušo animācijas filmu «Bize un Neguļa». Bizei patīk ziemas brīvdienas, bet šogad pirms svētkiem pasaulē ierodas Brālītis. No laukiem ierodas Vecmāmiņa, vecāki vairs nevar veltīt tik daudz uzmanības Bizei un iet uz slidotavu. Bize un viņas iedomu draugs Neguļa izdomā, ka kaut kas lietas labā ir jādara. Brālītis ar Vecmāmiņu jāsūta lidojumā uz Mēnesi un jāatgūst vecāku uzmanība. Stāsts atklāj bērna apmulsumu, ģimenē ienākot vēl kādam, kā arī precīzi ilustrē arī sadzīves ainas, piešķir lielu nozīmi detaļām, piemēram, piena paka virtuvē, zīmējumi pie sienas vai mēbeles. Tas viss veido ikdienišķu vidi, kas nav atrauta no realitātes. Animācijas filma ir latviešu režisora Edmunda Jansona 2017. gadā uzņemtais darbs, kas saņēmis arī “Lielo Kristapu” kā labākā gada animācijas filma, kā arī par labāko animācijas filmas režiju un scenāriju. Stāsta ideja pieder scenārija autorei Lotei Eglītei. Mākslinieks Reinis Pētersons. Producente Sabīne Andersone.
 
Svētku programmas noslēgumā plkst.21.15 piedāvājam noskatīties iemīļoto Jāņa Streiča mākslas filmu «Likteņdzirnas». 
 
Latvijas Televīzija novēl izgaismotus Ziemassvētkus!