Armēnijā pēc vēlēšanām varu saglabā N. Pašinjans

Svētdien, 17. decembrī, plkst.21.25 LTV1 ēterā būs iespēja vērot labdarības maratona Dod Pieci atklāšanas tiešraidi no Doma laukuma, kur stikla studijā iekšā dosies trīs dīdžeji - Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Aleksis Vilciņš.

Viņi līdz pat 23.decembrim atskaņos jūsu izvēlētās dziesmas pret ziedojumiem, intervēs īpašos viesus, sazināsies ar skatītājiem, klausītājiem un būs kopā ar mums visu maratona laiku.

Savukārt ik nakti līdz pat pulksten 6.00 rītā stikla studijā notiekošais tiešraidē būs vērojams LTV1 kanālā, bet labdarības maratona noslēgums 23.decembrī plkst.20 LTV7 ēterā! Tāpat ziņu izlaidumos un īpašās dienasgrāmatās ik dienu informēsim par maratona gaitu un saziedoto līdzekļu apjomu, rādīsim spilgtākos brīžus. Stikla studijā viesosies arī Latvijas Televīzijas ētera personības.

Dod Pieci norisei 24 stundas diennaktī varēs sekot Latvijas Radio 5 - Pieci.lv ēterā un tiešsaistē www.dodpieci.lv. Dod Pieci labdarības maratons noritēs 144 stundu garumā, un tā laikā stikla studiju katru dienu apciemos Latvijā pazīstamas personības, kā arī ar nelielu koncertu uzstāsies populāri mūziķi.

Jau no 4.decembra Dod Pieci mājas lapā www.dodpieci.lv ir sākusies dziesmu pieteikšana par ziedojumiem šī gada labdarības maratonam, ko Latvijas Radio rīko sadarbībā ar Latvijas Televīziju un organizāciju Ziedot.lv. Šogad sabiedrība ar savu ziedojumu var atbalstīt cilvēkus, kuri vēlas dot ģimeni Latvijas bērnu namos nokļuvušajiem bērniem. Minimālais ziedojums par vienu dziesmu ir pieci eiro, kas nozīmēs vismaz pusstundu emocionālas un praktiskas palīdzības atbalsta programmā Plecs ģimenēm, kuras apsver iespēju uzņemt, vai jau ir devušas mājas bērniem no bērnu namiem. 

Šogad ar saukli #SalaboBērnību labdarības maratons Dod Pieci aktualizē nepieciešamību palīdzēt tiem 1200 Latvijas bērniem, kuri dzīvo bērnu namos, saskaroties ar tādām problēmām kā mīlestības un atbalsta trūkums, pamestība un vardarbība. Visi iegūtie ziedojumi tiks novirzīti atbalsta programmai Plecs, kas sniegs dažāda veida palīdzību, lai maksimāli atvieglotu bērnu namos nonākušo bērnu nokļūšanu ģimenēs, kuras tos vēlas uzņemt. Izmantojot Ziedot.lv infrastruktūru un uzkrātās zināšanas, Plecs strādās ciešā sadarbībā ar citām šīs jomas nevalstiskajām organizācijām, kā arī valsts un pašvaldību institūcijām.

Lai veicinātu iespēju ārpusģimenes aprūpē esošajiem bērniem augt ģimenē vai ģimeniskā vidē, 1. decembrī Latvijas valsts simtgades informācijas centrā memorandu par sadarbību parakstīja Dod Pieci organizators Latvijas Radio, kā arī Latvijas Televīzija, Labklājības ministrija, labdarības organizācija Ziedot.lv, SEB banka un SIA Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš. 

Labdarības maratons Dod Pieci ir daļa no starptautiska projekta Serious Request, kura ietvaros dažādās Eiropas valstīs ik gadu notiek vairāki labdarības maratoni. Pirmā stikla studija darbojās 2004. gada pirmssvētku laikā Nīderlandes pilsētā Utrehtā.

Pirmajā labdarības maratonā Dod Pieci 2014. gada decembrī tika saziedoti 64 550 eiro, kas nodrošināja Ziemassvētku dāvanas vairāk nekā 5 tūkstošiem trūcīgo un vientuļo Latvijas sirmgalvju, savukārt 2015. gadā - 135 546 eiro, kas sniedza asistenta atbalstu vairāk nekā 50 ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām. 2016. gadā tika saziedota līdz šim lielākā summa Dod Pieci vēsturē - 190 910 eiro, kas nodrošināja iespēju sarīkot 21 nometni onkoloģiskajiem pacientiem un viņu tuviniekiem psihosociālā atbalsta saņemšanai.