Krievijas reģionos nosaka obligātu vakcināciju pret Covid-19

LTV1 ēterā no 2. septembra sestdienās plkst.16.50 kā TV pirmizrāde būs vērojams dokumentālo filmu cikls «Spiegs savvaļā» pavisam četrās sērijās.

2017.gadā uzņemtās dokumentālas sērijas “Spiegs savvaļā” pēta un parāda to, kā īpaši veidoti robotiņi-zvēriņi ir “iefiltrējušies” īsto dzīvnieku pasaulē, novērojot dzīvnieku reakcijas, emocijas, darbības.

Lauvu pasaules sarežģītās attiecības un beznosacījuma mīlestība – robotiņi jeb “spiegi” seko līdzi dzīvnieku dažādajām emocijām un to izpausmēm. Katrs “spiegs” pēc sava vizuālā izskata ir līdzīgs konkrētajam dzīvniekam, lai dzīvnieki to pieņemtu kā savējo. Tāpat tiek vērotas dzīvnieku pasaules tradīcijas un rituāli – izrādās, ka žirafes savus aizgājējus pavada uz citiem medību laukiem ar vislielāko rūpību un cieņu, gluži kā mūsu – cilvēku, pasaulē. Savukārt šimpanze, atradis pamestu meža kaķēnu, to pieņem savā apgādībā. Kā savai iecerētajai uzmanību izrāda pingvīni? Kā par mazuļiem džungļos rūpējas aligatori? Šos stāstus vērosim “Spiegs savvaļā” pirmajā sērijā.

LTV7 no 4.septembra pirmdienās plkst.20.10 kā pirmizrādi piedāvāsim dokumentālo seriālu «Ceļš uz skolu» piecās sērijās. 2015.gadā Francijas Televīzijas veidotais seriāls atainos jaunu bērnu grūto ceļu uz zināšanām un skolu – mērojot dažādus dabas šķēršļus un pat riskējot ar savu dzīvību. Tas viss – labākai nākotnei. Zirga mugurā vai sabiedriskajā transportā, šķērsojot upes un lielceļus, katra bērna ceļš uz skolu ir citādāks un ietekmē bērnības iespaidus uz mūžu.

No 6.septembra trešdienās plkst.20.10 LTV7 būs vērojama dokumentālā filma «Habla teleskops: ieraudzīt universu» kopumā piecās sērijās. Jau pēdējos 20 gadus ASV astronoma Edvīna Habla vārdā nosauktais Habla kosmiskais teleskops riņķo ap Zemi 600 kilometru attālumā no tā. Šī kosmiskā ierīce ļauj apskatīt tuvumā simtiem augstas izšķirtspējas attēlu no kosmosa, ko ikdienā cilvēks neieraudzītu. Vairāk kā 60 000 uzņemtu fotoattēlu, vairāk kā 30 000 jaunatklātu planētu. Cik ilgs ir zvaigznes mūžs? Cik spilgti tā atspīd tā, kā to redzam mēs, cilvēki? Un svarīgais jautājums – kas patiesībā notiek tur, ārā? Vai Zemes iedzīvotāji ir vienīgi iedzīvotāji visā plašajā galaktikā?