Francijā mīkstina Covid-19 ierobežojumus

Tikko izskanējušajā 60.starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursa 2.pusfinālā noskaidrots arī otrais šī gada finālistu desmitnieks. Viņu vidū ir arī Latvijas Televīzijas rīkotā autoru un izpildītāju konkursa “Supernova” uzvarētāja un Latvijas pārstāve starptautiskajā konkursā Aminata Savadogo.

Aminata pateicas visiem Eirovīzijas skatītājiem par sniegto atbalstu dziesmai, kura jau no pirmās konkursa dienas Vīnē ievērota kā netipiska un spēcīga. “Visas mūsu komandas pamatīgais darbs pie konkursa dziesmas ir uzrunājis Eirovīzijas skatītājus, kā arī profesionālo žūriju. Esmu lepna, ka Latvija ir godam pārstāvēta konkursā,” saka jaunā dziedātāja.

Pārējie deviņi finālisti, kuri žūrijas un skatītāju telefonbalsojuma rezultātā Eirovīzijas 2. pusfinālā atzīti par fināla cienīgiem ir Lietuvas, Polijas, Slovēnijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Melnkalnes, Kipras, Azerbaidžānas un Izraēlas valstu pārstāvji. Lielajam finālam nekvalificējās Īrija, Sanmarīno, Malta, Portugāle, Čehija, Islande un Šveice.

Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, kurš notiks 23.maijā, Aminatai būs jāsacenšas vēl arī ar Albānijas, Armēnijas, Krievijas, Rumānijas, Ungārijas, Grieķijas, Igaunijas, Gruzijas, Serbijas un Beļģijas pārstāvjiem, kuri kvalificējās 1.pusfinālā, kā arī ar Francijas, Vācijas, Anglijas, Itālijas, Austrijas, Spānijas un Austrālijas dalībniekiem.

Eirovīzijas finālu būs iespējams skatīties abos LTV kanālos, kā arī Latvijas Televīzijas mājas lapā ltv.lv un portālā lsm.lv. LTV7 ēterā Eirovīzijas fināls būs skatāms ar surdotulkojumu. Tas ir nebijis gadījums Eirovīzijas vēsturē. Tulkojumu starptautiskajās zīmēs nodrošinās rīkotāji – Austrijas TV sabiedriskā raidorganizācija “ORF” sadarbībā ar Austrijas nedzirdīgo organizāciju. Dziesmu tulkojumu starptautiskajās zīmēs nodrošinās septiņi pasaules labākie starptautisko zīmju pratēji.

Plašāka informācija par konkursu un Eirovīzijas dienasgrāmatas atrodamas: www.eirovizija.lv

Eirovīzijas uzticamais sadarbības partneris ir Ventspils pilsēta.