Luvrā izstāda zagtus darbus

Jau šovakar, 21.maijā, Latvijas Televīzijas rīkotā autoru un izpildītāju konkursa “Supernova” uzvarētāja un Latvijas pārstāve starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Aminata Savadogo kāps uz lielās “Wiener Stadthalle” arēnas skatuves Austrijas galvaspilsētā Vīnē, lai kā desmitā 17 valstu konkurencē cīnītos par vietu Eirovīzijas lielajā finālā, kas notiks 23.maijā.

Aminata pirms šīvakara uzstāšanās ir spēka un enerģijas pilna. “Mēģinājumi un Eirovīzijas gars mani nav nogurdinājis ne par kripatu. Visu šo laiku mani ir stiprinājis Latvijā saņemtais atbalsts, atzinīgie vārdi no mūzikas un televīzijas profesionāļiem par dziesmas oriģinalitāti un skatuves vizuālo noformējumu. Vēlos godam pārstāvēt Latviju, visus tos, kuri balsoja par mani, kā arī pārliecināt starptautisko Eirovīzijas auditoriju par dziesmas “Love Injected” spēku,” stāsta Aminata.

Latvijas pārstāve 2.pusfinālā sacentīsies ar mūziķiem no Lietuvas, Īrijas, Sanmarīno, Melnkalnes, Maltas, Norvēģijas, Portugāles, Čehijas, Izraēlas, Azerbaidžānas, Islandes, Zviedrijas, Šveices, Kipras, Slovēnijas un Polijas. Pusfināla balsojumā Latvija varēs saņemt balsis arī no trim „Lielā piecinieka” valstīm: Vācijas, Itālijas un Anglijas, kā arī no Austrālijas, kas konkursā piedalās par godu Eirovīzijas 60.jubilejai.  Šo valstu pārstāvji 2.pusfinālā gan nestartēs, jo pēc sacensību noteikumiem valstis dalībai finālā kvalificējušās automātiski.

Latvijas delegācija un Aminata uz Vīni devās jau pirms nedēļas, lai piedalītos saspringtajā mēģinājumu un gatavošanās procesā. Jau kopš pirmā mēģinājuma Aminata ir nokļuvusi ārvalstu mediju uzmanības lokā un saņēmusi atzinību gan no mūzikas ekspertu, gan Eirovīzijas organizatoru puses. Arī bukmeikeri šogad Latvijai prognozē augstu vietu. Sākot ar pirmo mēģinājumu, Aminatas izredzes tiek vērtētas aizvien augstāk.

Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa 2.pusfināls LTV1 skatāms pulksten 22:00. Tiešraidi būs iespējams vērot arī Latvijas Televīzijas mājas lapā ltv.lv, kā arī portālā lsm.lv. Eirovīzijas fināls būs skatāms 23.maijā pulksten 22:00 abos LTV kanālos.

LTV7 ēterā Eirovīzijas fināls būs skatāms ar surdotulkojumu. Tas ir nebijis gadījums Eirovīzijas vēsturē. Tulkojumu starptautiskajās zīmēs un ar subtitriem angļu valodā nodrošinās rīkotāji – Austrijas TV sabiedriskā raidorganizācija “ORF” sadarbībā ar Austrijas nedzirdīgo organizāciju. Dziesmu tulkojumu starptautiskajās zīmēs nodrošinās septiņi pasaules labākie starptautisko zīmju pratēji.

Plašāka informācija par konkursu un Eirovīzijas dienasgrāmatas atrodamas: www.eirovizija.lv

Eirovīzijas uzticamais sadarbības partneris ir Ventspils pilsēta.