Romāns, kas iezīmē Gunāra Astras dzīves fonu

Latvijas Televīzijas (LTV) personības kļuvušas par vēstnešiem un aicina iesaistīties biedrības “Dr. Klauns” organizētajā akcijā “Smiekli ārstē” Bērnu slimnīcas mazo pacientu atbalstam. Savos raidījumos un sižetos LTV atsauksies devīzei: “Uzliec degunu un atbalsti Dr. Klauna projektu Bērnu slimnīcā!”

«Latvijas Televīzijai kā sabiedriskajam medijam ir svarīgi būt sociāli atbildīgam, atbalstot mazos pacientus, kuri spiesti ārstēties slimnīcā. Iesaistoties biedrības »Dr. Klauns« akcijā »Smiekli ārstē«, arī LTV savos raidījumos uzrunā līdzcilvēkus palīdzēt Bērnu slimnīcas pacientiem pārvarēt grūto slimības laiku. Esam pārliecināti, ka kopīgiem spēkiem varam padarīt mazo slimnieku ikdienu kaut mazliet priecīgāku,» uzsver LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

«Prieks, ka Latvijas Televīzija atbalsta Bērnu slimnīcu - sižetos, akcijās, ziedojumu piesaistē. Manuprāt, šāda ilgtermiņa sadarbība ir pārdomāts piemērs, kā tiešām iedziļināties un sabiedrībā risināt samilzušas problēmas. Mēs, televīzijā redzamās sejas, varam uzrunāt mūsu skatītājus, aicinot atbalstīt, ziedot, aizdomāties. Akcija »Smiekli ārstē« ir gaiša un mīļa, nevis sūdzību un žēlabu pilna, mazajiem slimnieciņiem nodrošinot ne tikai nepieciešamo medicīnisko aprīkojumu, bet arī atveseļošanos ar smaidu un nebaidīšanos no slimnīcas vides, darbiniekiem,» komentē LTV ētera personība Eva Ikstena - Strapcāne.

Biedrības “Dr. Klauns” un mazo pacientu atbalstam organizētās akcijas “Smiekli ārstē!” norisē iedzīvotāju atsaucība vērojama gan ziedojot klātienē “Narvesen” tirdzniecības vietās, gan zvanot pa tālruni 90006086, kā arī pārskaitot speciāli izveidotajā ziedojumu kontā. Dakteri Klauni priecājas par katru līdzšinējo atbalstu un Latvijas Televīzijas iesaistīšanos akcijā.

Akcija “Smiekli ārstē!” norisināsies līdz 10.oktobrim vācot līdzekļus “Dr. Klauns” programmas darbībai un attīstībai, kas ar teicamiem rezultātiem Latvijā darbojas kopš 2012. gada. 

Akcijas “Smiekli ārstē!” vēstneši ir “LTV” un “LTV7” ziņu komandas un raidījumu vadītāji, kā arī populāri Latvijas un ārzemju aktieri - Eva Ikstena-Strapcāne, Valters Frīdenbergs, Kaspars Ozoliņš, Dāvids Ērenštreits, Laura Vonda, Jana Rubinčika, Diāna Spinu un citi.

“Dr. Klauns” ir sabiedriska labdarības organizācija, kas darbojas kopš 2012.gada, un kuras pārstāvji – profesionāli medicīnas klauni – dodas uz slimnīcām, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas slimnīcā. Dr. Klauni izmanto dažādas tehnikas – “maģiskus” trikus, mūziku, fantāziju rosinošus stāstus un citus paņēmienus, lai ikviens bērns vieglāk pārdzīvotu emocijas, kas var pārņemt ārstniecības iestādēs: bailes, vientulību, nomāktību.

LTV videorullītis pieejams šeit: http://ltv.lsm.lv/lv/raksts/23.09.2014-ltv-iesaistas-akcija-smiekli-arste-bernu-slimniicas-atbalstam.id35713/

Vairāk par akciju: http://drklauns.delfi.lv/