Oficiāli apstiprina ES Covid-19 sertifikātu

Asi iestājoties pret Austrālijas latviešu žurnālista Pētera Grestes un viņa kolēģu notiesāšanu Ēģiptē un nosodot vārda brīvības apkarošanu, Latvijas Televīzija (LTV) turpina pievērst pastiprinātu uzmanību šim jautājumam. 9. un 10. augustā “Panorāma” demonstrēs ekskluzīvu LTV žurnālistes Lindas Bagones interviju ar Pētera Grestes vecākiem Juri un Luīzi Grestēm un speciālreportāžas no Kairas.

Pilna intervijas versija būs skatāma sabiedrisko mediju ziņu portālā www.lsm.lv.

Telekanāla ,,Al Jazeera” žurnālists Pēteris Greste cietumā Kairā aizvada jau astoto mēnesi. Vieniem viņš ir nepatiesi notiesātais, citiem - teroristu sabiedrotais, bet žurnālista vecākiem viņa apcietināšana kļuvusi par šausminošu pieredzi, kurai joprojām ir grūti noticēt. LTV Ziņu dienesta žurnāliste Linda Bagone Kairā tikās ar Juri un Luīzi Grestēm, atklājot viņu izjūtas par šokējošo tiesas lēmumu. “Panorāmas” speciālreportāžās L. Bagone informēs arī par jaunākajiem notikumiem Kairā.

Jau ziņots, ka Latvijas Televīzija pievienojusies Eiropas raidorganizāciju apvienības Neapoles Ģenerālās Asamblejas rezolūcijai par žurnālistu, tajā skaitā Austrālijas latvieša Pētera Grestes, sodīšanu Ēģiptē. LTV kategoriski nosoda brīvas žurnālistikas ierobežošanu un vārda brīvības apkarošanu, savos sižetos un filmās turpinot pievērst pastiprinātu uzmanību šim jautājumam Latvijā, Baltijā un visa pasaulē. 16. jūlijā LTV1 demonstrēja dokumentālo filmu “Al Jazeera” prāva Kairā”.

Latvijas Televīzija līdzās organizācijām daudzās Eiropas valstīs un biedriem no Āzijas, Āfrikas un ASV aicina Ēģiptes tiesu instances pārvērtēt lēmumu ar ieslodzījumu sodīt trīs “Al-Jazeera” žurnālistus, tajā skaitā Pēteri Gresti, vēršot uzmanību, ka šis nav pirmais gadījums, kad Ēģiptē tiek ierobežota mediju vārda brīvība. Asu nosodījumu paudušas daudzas pasaules valstis, tajā skaitā Austrālija un ASV.

Eiropas sabiedrisko mediju rezolūcija, kurai pievienojusies arī Latvijas Televīzija, lasāma šeit: http://www3.ebu.ch/contents/news/2014/06/ebu-general-assembly-condemns-jo.html