E. Levits: Kanāda varētu palikt Latvijā arī pēc 2023

Sestdien, 31. maijā, pulksten 21.25, LTV1 demonstrēs ilgi gaidīto Vidzemes koncertzāles “Cēsis” atklāšanas koncertu ar izcilu mūziķu piedalīšanos. Koncertā uzstāsies starptautiski atzīti latviešu mākslinieki un trīs Baltijas valstu diriģenti.

Koncertzāles atklāšanas koncertā redzēsim pasaules operu solistus Aleksandru Antoņenko un Egilu Siliņu, operas solisti Kristīni Zadovsku un dziedātāju Renāru Kauperu. Skatītājus iepriecinās arī pianists Reinis Zariņš, čelliste Kristīne Blaumane, komponists un džeza pianists Raimonds Pauls, klavieru kvartets “Rix”, Latvijas Radio koris diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā un Latvijas Nacionālais Simfoniskais orķestris, diriģenti Andris Poga (Latvija), Gintars Rinkēvičs (Lietuva) un Pauls Megi (Igaunija).

Koncerta programmā gaidāmi Emīla Dārziņa, Alfrēda Kalniņa, Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Arvo Perta, Kristapa Pētersona, Džakomo Pučīni, Morisa Ravēla, Dobrinka Tabakova, Pētera Vaska un Marģera Zariņa skaņdarbi. Dzirdēsim arī avangardiskās komponistes Santas Bušas jaundarbu simfoniskajam orķestrim. Santa Bušs ir cēsiniece, beigusi Cēsu mūzikas koledžu, pašlaik rezidē dažādos jaunās mūzikas forumos Šveicē, Itālijā, Francijā un Holandē.

Vidzemes koncertzāle “Cēsis” ir reģionālas nozīmes daudzfunkcionāls mākslas  centrs, kas atrodas vienā no skaistākajām Latvijas tūrisma pilsētām – Cēsīs. Jaunā nama apmeklētāju rīcībā būs akustiskā koncertzāle ar 800 skatītāju vietām, ērģeļzāle, kamerzāle, mazā zāle kino un teātra izrādēm, savukārt sestajā stāvā būs stiklota terases zāle, no kuras paveras lielisks skats uz Cēsīm. Šī ir vieta, kur klasiskā mūzika dzīvos kopā ar laikmetīgās mākslas norisēm un kur pastāvīgi būs pieejama kvalitatīva izklaide.