"Latvijas Sirdsdziesmas" fināls jau rītvakar. Saruna ar LTV režisoru Arvīdu Babri

No 24. oktobra ceturtdienās pulksten 21.15 LTV1, ar atkārtojumiem svētdienās pulksten 11.00, Mārtiņš Sirmais turpinās pasaules kulta garšu ceļojumu ar sešiem krāšņi sulīgiem gastronomiskiem piedzīvojumiem. Pirmais Mārtiņa Sirmā galamērķis būs Dievu zeme Gruzija, ko uzskata par vīna īsteno dzimteni.

Rudens varētu būt īstais laiks, lai brauktu uz Gruziju, jo tad šī zeme ir dabas veltēm pārbagāta un Kahetijā pilnā sparā norit vīnogu vākšana. No īpaši saldās vīnogu sulas un riekstiem te darina arī īpašo izdzīvošanas našķi - gruzīnu „snikeri" – čurčhelu, ko Mārtiņš Sirmais mācīsies gatavot jaunās sezonas pirmajā raidījumā.

Tādu viesmīlību, cilvēku atvērtību un dāsnumu raidījuma „Sirmais. Kulta ēdieni« veidotāju komanda nav sastapusi nekur citur pasaulē. Gruzijā ciemiņus uzskata par īpašu dāvanu, tādēļ visas nama durvis ir atvērtas un cienasts it kā „uzburas» pats no sevis. LTV1 un Latvijas Televīzijas mājas lapas www.ltv.lv skatītāji kopā ar Mārtiņu Sirmu aicināti izbaudīt šašliku (jeb MCVADI), hinkaļu un hačapuri ēšanu un nebeidzamu tostu uzsaukšanu, dzerot Gruzijas vīnu.

Nākamie „Sirmais. Kulta ēdieni" krāsainie stāsti ceturtdienas vakaros vēstīs par lasi Norvēģijā, zemesriekstiem Gambijā, grieķu salātiem Grieķijā un kebabu Turcijā, bet pašā garšu virpuļa viducī būs arī stāsts par Latviju un mūsu rupjmaizi.