Krievijā aizliedz ar A. Navaļniju saistītās organizācijas

Latvijas kinokritiķes, žurnālistes un Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma “Kinotēka” veidotājas Daira Āboliņa un Dita Rietuma uzņemtas Eiropas Kinoakadēmijas biedru rindās. LTV ir gandarīta par kolēģu līdzšinējo profesionālu veikumu un piepulcēšanos pazīstamākajiem un talantīgākajiem Eiropas kino profesionāļiem.

Arī jaunajā sezonā LTV1 demonstrēs raidījumu „Kinotēka”, kurā ar padziļinātu kino tēmas analīzi, jaunākajām kino aktualitātēm un ievērojamu Eiropas kinodarbu televīzijas pirmizrādēm skatītājus gaida tikšanās ar kinokritiķēm Ditu Rietumu un Dairu Āboliņu. Pateicoties viņu pieredzei un zināšanām, kino gardēži varēs baudīt astoņus tematiskus „Kinotēkas” raidījumus LTV jaunajā sezonā.

Sestdien, 12. oktobrī, pulksten 21.40 LTV1 „Kinotēka« pie skatītājiem atgriežas ar igauņu kino veltītu raidījumu - kopā ar aktieri Andri Keišu dosimies uz kaimiņvalsti satikt divreiz par Latvijas labāko režisoru pasludināto igauni Peteru Simmu dažas dienas pirms viņa jaunākās filmas »Vientuļā sala« Latvijas televīzijas pirmizrādes. Kopā ar Andri Keišu viesosimies arī igauņu modernās arhitektūras brīnumā - Baltijas Mediju skolā, kur pašlaik kino mākslu studē 25 latvieši. Pulksten 22.10 “Kinotēka” piedāvās noskatīties igauņu režisora Petera Simma pagājušā gada spēlfilmu „Vientuļā sala» ar latviešu aktieri Andri Keišu vienā no galvenajām lomām.

Raidījumu „Kinotēka” jau ētera dienā varēs noskatīties arī Latvijas Televīzijas mājas lapā www.ltv.lv.

Raidījuma radošā grupa: kinokritiķes Daira Āboliņa, Dita Rietuma, raidījuma režisore pazīstamā dokumentāliste Inese Kļava, operators Aleksandrs Grebņevs, asistenti Jānis Ābele un Laura Lauziniece. Projekts tiek realizēts LTV sadarbībā ar Kinoskolu.

Papildinformācija:

Laura Brokāne
Komunikācijas speciāliste

Tālr. 67200751
Mob. 27491279
E-pasts: [email protected]