FC "Noah Jurmala" provizoriski piešķir licenci dalībai Virslīgā

Sākotnēji futbola federācija Jūrmalas Noah piešķīra licenci dalībai Virslīgā, bet dienu pirms čempionāta sākuma LFF Disciplinārā komiteja paziņoja, ka klubam tiek atņemta licence un komanda nedrīkst piedalīties Virslīgā. «Noah» devās uz Apelāciju komiteju, taču prasība tika noraidīta. Kā pēdējais solis bija vēršanās Sporta arbitrāžas tiesā.

Sporta arbitrāžas tiesas 15. aprīļa lēmums nosaka provizoriski piešķirt FC «Noah Jurmala» klubam LFF-A licenci dalībai 2021. gada sezonas Virslīgas čempionātā. Pieņemtais lēmums ir ar pagaidu raksturu. Tas paredz, ka kluba vietai Virslīgā ir jābūt kā nodrošinājumam, kamēr arbitrāžas tiesa skata pašas lietas apstākļus.

Intervija - Edgars Pukinsks, LFF ģenerālsekretārs

Arbitrāžas tiesa turpina izskatīt lietu – gala lēmumam var būt divi varianti – vai nu Noah atļauj turpināt dalību čempionātā, vai arī klubam tiks atņemtas tiesības piedalīties Virslīgas čempionātā. LFF un Virslīga turpina darbu pie kalendāra – rīt plānots to apstiprināt. Ja klubs spēs sakārtot dokumentāciju un tam pietiks spēlētāju, tas varētu spēlēt jau nākamajā kārtā.