Rīt Lielupē sākas Bilijas Džīnas kausa izcīņa tenisā

Latvijas sieviešu izlase jau rīt uzsāks Bilijas Džīnas kausa izcīņas Pasaules grupas izslēgšanas fāzes dueli pret Indiju. Latvijas komandā spēlēs abas vadošās sportistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko. Šodien notikušajā izlozē viesojās Matīss Timofejevs.

Latvija pērn bija soli no iekļūšanas lielajā finālā, bet zaudēja ASV ar 2-3. Līdz ar to šogad jāatkāpjas soli atpakaļ un jācīnās Pasaules grupas izslēgšanas kārtā. Tajā Latvijai pretī stāsies pirmo reizi tik augstu tikusī Indija. Protams Latvija ar pasaules 47. raketi Anastasiju Sevastovu un 52. numuru Aļonu Ostapenko ir favorītes.

Indijas līdere ir 174. rakete Ankita Raina – 2015. gadā viņa savā dzimtenē spēlēja ar Anastasiju Sevastovu – toreiz 2 setos pārāka bija liepājniece.

Intervija - Ankita Raina, Indijas izlases tenisiste (WTA 174. rakete)

Intervija - Anastasija Sevastova, Latvijas izlases tenisiste (WTA 52. rakete)

Lielākā Indijas komandas zvaigzne gan ir trīs «Grand Slam» trofejas izcīnījusī kādreizējā dubultspēļu ranga līdere Sanija Mirza. Dubultspēlēs viņa pa reizei uzvarējusi US Open, Vimbldonas un Australian Open turnīros.

Latvijas pirmais numurs Sevastova šogad tikusi līdz ceturtdaļfinālam gan Adelaidas, gan Maiami Open turnīros. Maiami pārspēta arī ASV jaunā zvaigzne Koko Gofa.

Intervija - Anastasija Sevastova, Latvijas izlases tenisiste (WTA 47. rakete)

Ostapenko šogad gājis kā pa celmiem – nav izdevies tikt augstāk par 1/8 finālu, bet ir bijušas atsevišķas spilgtas uzvaras – piemēram katarā uzvarēta Pasaules 11. rakete no Nīderlandes Kiki Bertensa.

Intervija - Aļona Ostapenko, Latvijas izlases tenisiste (WTA 52. rakete)

Par Federāciju kausu iepriekš dēvētais tenisa turnīrs pērn tika pārsaukts par divpadsmitkārtējas «Grand Slam» turnīru uzvarētājas Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņu.

Šīs dienas izloze lēma, ka pirmās dueli uzsāks Aļona Ostapenko un Indijas līdere Ankita Raina, bet Sevastova spēlēs ar pretinieču otro numuru Karmanu Kaura Tandi. Komanda kura, 5 spēlēs izcīnīs vismaz 3 uzvaras, nākamgad spēlēs kausa kvalifikācijas turnīrā, bet zaudētājas atkāpsies uz sava reģiona 1. grupu.