Pasaules kauss biatlonā. Sprints vīriešiem un sievietēm

Latvijas biatloniste Baiba Bendika aizvadījusi savas pirmās Pasaules kausa sacensības šajā sezonā, sprintā Austrijā ierindojoties 20.vietā.

7,5 kilometru sprintā Hohfilcenē piedalījās 109 sportistes. Mūsu biatloniste tika galā ar visiem pieciem mērķiem pirmajā šautuvē, bet otrajā - stāvus ugunslīnijā - neaizvērts palika viens mērķis. Pēc pirmās šautuves tas Bendikai deva 18.pozīciju, bet finišā - 20.vietu, uzvarētājai zaudējot 56,5 sekundes.

Intervija - Baiba Bendika, 20.vietas ieguvēja

Vēl viena Latvijas pārstāve Sanita Buliņa šāva bez kļūdām un ieņēma 64.vietu, gandrīz kvalificējoties iedzīšanai, bet savu pirmo uzvaru Pasaules kausa sacensībās izcīnīja Baltkrievijas sportiste Dinara Alimbekova Viņa par 8,5 sekundēm apsteidza norvēģieti Tirilu Ekhofu un par 9,9 sekundēm - Vācijas biatlonisti Francisku Preisu.

Sprintā vīriešiem Andrejs Rastorgujevs pirmajā šaušanā pieļāva trīs kļūdas un ierindojās 36.vietā. Robertam Slotiņam 95-ā, Edgaram Misem – 100.vieta. Pirmo uzvaru pasaules kausa posmos karjerā izcīnīja norvēģis Johanness Dāle, kurš abās šautuvēs bija nekļūdīgs un par 17,1 sekundi apsteidza francūzi Kantēnu Fijonu Majē un par 29 sekundēm vēl vienu Francijas pārstāvi Fabiēnu Klodu.