Laura Polence koncertprogrammā "Blakus"

Laura Polence kopā ar latviešu mūziķiem Rūdolfu Macatu, Rūdolfu Dankfeldu, Jāni Rubiku, Unu Stadi un Zani Stafecku dzirdama īpaši Latvijas Radio izveidotā koncertprogrammā "Blakus". Tās ir gan latviešu tautasdziesmu apdares džeza ritmos, gan pašas Lauras oriģinālkompozīcijas. Tajās atklājas nemākslota vokālā izteiksme, teatrāls piesitiens un negaidīta spontanitāte.

Koncertu vada un ar mūziķiem sarunājas Inga Saksone.

Laura Polence ir dziedātāja, komponiste, pianiste un pantomīmas māksliniece. Pēc Rīgas Doma kora skolas diriģēšanas klases beigšanas 2007. gadā Laura pārcēlās uz Nīderlandi, lai studētu džeza vokālu un kompozīciju Amsterdamas Mākslu augstskolā. Pēc vairākiem gadiem, kas pavadīti intensīvās koncertturnejās ar grupām Snowapple, How Town, Kaja Draksler Octet, Latvian Voices, Resamba, ir pienācis laiks soloprojektam.

Lauras skatuves partneri - Latvijā aktīvi džeza mūzikas profesionāļi - komponists, pianists, bundzinieks, aranžētājs, producents Rūdolfs Macats, kontrabasists Jānis Rubiks un sitaminstrumentālists Rūdolfs Dankfelds. Kā pavadošās vokālistes - divas vokālās grupas Latvian Voices dziedātājas Una Stade un Zane Stafecka.

Koncertu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.