Latvijas Olimpiskajā vienībā paredz iekļaut arī neolimpiskos sporta veidus

Mēs turpinām stāstu sēriju "Kas jāmaina Latvijas sportā". Šodien Andris Auziņš pievērsās Latvijas olimpiskās vienības pārmaiņām. Tās dos lielākas iespējas neolimpiskajiem sporta veidiem izmantot, piemēram, sporta medicīnas pakalpojumus. Vairāk Andris Auziņš.

Latvijas Olimpiskās vienības sniegtie medicīnas, fizioterapijas un finanšu pakalpojumi jau 26 gadus ir pieejami Olimpisko sporta veidu atlētiem. Pasaules tendences gan norāda, ka Olimpisko sporta veidu spektrs strikti noteikts vairs nav, viss mainās pietiekami strauji. Jauno sporta veidu popularitāte norāda, ka steigšus jāmainās arī LOV kārtībai. Pirmais solis - ļaut arī neolimpisko veidu atlētiem izmantot vismaz LOV medicīnas un fizioterapijas pakalpojumus.

Intervija - Sandis Riekstiņš, Saeimas Sporta apakškomisijas vadītājs

Intervija - Kārlis Lejnieks, LOK ģenerālsekretārs

Intervija - Einars Fogelis, LOV vadītājs/LSFP prezidents/LOK viceprezidents

Pārmaiņas LOV sakrīt Igaunijas izdarīto. Līdzīgu igauņu organizāciju sauc par «Komanda Igaunija», kas tajā iekļuvušajiem sportistiem nodrošina līdzīgus labumus, kā LOV sastāvos iekļuvušajiem Latvijas Olimpiskajiem sportistiem – tai skaitā arī treniņnometņu izdevumus un ikmēneša naudas saņemšanu.

Intervija - Tarvi Pirns, Igaunijas Kultūras ministrijas Sporta departamenta vadītājs

Intervija - Kārlis Lejnieks, LOK ģenerālsekretārs

Ļoti reāli, ka Igaunijas piemēru pārņems arī Latvija, gan Riekstiņš, gan Olimpiskā komiteja ir vienisprātis, ka arī pie mums LOV logo uz durvīm, atbalstīto sportistu tērpiem ir lieks. Šobrīd atbalsts ir vienotai «Latvijas komandas» idejai!

Intervija - Sandis Riekstiņš, Saeimas Sporta apakškomisijas vadītājs

Intervija - Kārlis Lejnieks, LOK ģenerālsekretārs

LOV akciju turētāji ir Olimpiskā komiteja, sporta pedagoģijas akadēmija un Izglītības un Zinātnes ministrija. Jau nākamnedēļ LOV darbības noteicējiem sanāksme, kur lems Olimpiskās vienības tuvāko nākotni.