VID ir veicis LFF kratīšanu

Vakar jau ziņojām, ka Valsts ieņēmumu dienests veica procesuālās darbības jeb "kratīšanu" Latvijas Futbola federācijas telpās. Plašāk stāsta Matīss Timofejevs.

LFF attiecībām ar Valsts ieņēmumu dienestu ir jau ilgāka vēsture. Abas puses bija uzsākušas darbu, lai sakārtotu Latvijas sporta lielākajā federācijā esošās neskaidrības. Tomēr aprīļa sākumā VID atņēma futbola federācijai sabiedriskā labuma organizācijas statusu.

Savukārt 16. aprīlī VID darbinieki ieradās federācijas telpās, lai veiktu procesuālās darbības jeb kratīšanu. Ieņēmumu dienests gan komentārus nesniedz, norādot, ka to neļauj likums.

Intervija - Lauris Klagišs, zvērināts advokāts, nodokļu eksperts

Advokāti un nodokļu eksperti norāda, ka kratīšanas veikšana biedrībā ir ļoti reta parādība. Šeit gan jāņem vērā LFF budžets. Tas ir apmēram 10 miljoni eiro, un tā lielāko daļu veido starptautiskais finansējums no UEFA un FIFA.

Intervija - Lauris Klagišs, zvērināts advokāts, nodokļu eksperts

Ja ir veikta kratīšana, skaidrs, ka ir uzsākts arī kriminālprocess. Tāpēc ne VID, ne LFF nedrīkst izpaust lietas detaļas. Ir zināms tas, ka ieņēmumu dienests uzsācis pārbaudi par pēdējiem 10 gadiem. Pukinsks federācijā strādā jau 12 gadus.

Intervija - Edgars Pukinsks, LFF ģenerālsekretārs

LFF darbība šobrīd neesot traucēta, kaut gan varētu būt apgrūtināta noteiktu dokumentu pieejamība. Federācija norāda, ka par visiem procesiem informējusi gan UEFA, gan FIFA.