Paziņoti Latvijas paralimpiskā sporta centra metu konkursa uzvarētāji

Paziņoti Latvijas paralimpiskā sporta centra metu konkursa uzvarētāji. Par to un projekta realizēšanu stāsta Matīss Timofejevs.


Latvijas paralimpisko sporta centru plānots būvēt Rīgā, Bišumuižas reģionā netālu no Dienvida tilta. Zeme ir iegādāta un nu zināms arī starptautiska metu konkursa uzvarētājs. Starp četriem pretendentiem žūrija vienbalsīgi par labāko atzina Latvijas un Francijas arhitektu apvienības . Latvijas pusi tajā pārstāv SIA «Ruume arhitekti».

Intervija - Daiga Dadzīte, Latvijas paralimpiskās komitejas prezidente

Šobrīd labākie Latvijas paralimpieši trenējas ne līdz galam pielāgotos apstākļos. Šī gada Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalvas ieguvēja, paralimpiskā čempione šķēpmešDiāna Dadzīte joprojām trenējas Vācijā.

Intervija - Diāna Dadzīte, paralimpiskā čempione šķēpa mešanā

Paralimpiskā centra projektu būs iespējams realizēt pa kārtām, prioritāte būs multifunkcionālā halle un viesnīca. Finansēšanas modelis aptvers valsts atbalstu un privātās investīcijas.

Intervija - Daiga Dadzīte, Latvijas paralimpiskās komitejas prezidente
Intervija - Sandis Riekstiņš, Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs

Nākamgad valsts projekta pirmo kārtu varētu atbalstīt ar 800 tūkstošiem eiro. Multifunkcionālo halli paralimpiskā komiteja cer uzcelt līdz 2024.g. Paralimpiskajām spēlēm.