U-20 hokeja izlase

Latvijas U20 izlase mājup no Baltkrievijas atgriezās agrā rīta stundā pēc vairāk nekā astoņu stundu brauciena autobusā. Ar četrām uzvarām piecās spēlēs šoreiz bija par maz, lai tiktu atpakaļ Elites divīzijā, kur pēdējo reizi spēlējām 2017.gada čempionātā.

Intervija - Kārlis Zirnis, Latvijas U-20 hokeja izlases galvenais treneris

Elitē negaidīti iekļuva Austrijas izlase. Latvietim Jānim Vorim turnīra labākā vārtsarga balva, bet Latvijai labākā aizsardzība ar tikai pieciem ielaistajiem vārtiem. Ar vārtu gūšanu mūsējiem gan nesekmējās – ja neskaita spēli pret pastarīti Slovēniju – latvieši četrās spēlēs guva vien 9 vārtus, turklāt potenciālie līderi no Pasaules spēcīgākās junioru līgas Kanādā kopā guva tikai vienus vārtus.

Intervija - Kārlis Zirnis, Latvijas U-20 hokeja izlases galvenais treneris

Pēc šī čempionāta mūsu četrotnei spēcīgākajā junioru līgā Kanādā noteikti mēģinās pievienoties vēl pāris mūsu hokejisti. Nākamā pēc spēka otrās divīzijas čempionāta norises vieta vēl nav zināma, bet Latvijas federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols apstiprināja, ka Latvija kandidēs uz turnīra rīkošanu un pieteikums rīkošanai jau sastādīts. Līdz šim Latvijā norisinājušies vairāki U18 čempionāti, bet U20 līmenī Pasaules čempionātu rīkojuši neesam.