Tieslietu ministrs paziņo par atkāpšanos no amata

Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš paziņo par atkāpšanos no amata, aģentūrai BNS pavēstīja ministra preses sekretāre Līga Ādamsone.

Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš paziņo par atkāpšanos no amata, Latvijas Televīzijai pavēstīja ministra preses sekretāre Līga Ādamsone.

«Galvenais iemesls ir mūsu atšķirīgā izpratne ar Ministru prezidentu par nekustamo īpašumu restitūcijas jautājumiem, saistībām ar Ministru prezidenta izdotajām rezolūcijām tieslietu ministram. Ar šo rezolūciju mērķiem un tiesisko pamatotību faktiski ir radusies situācija, kurā droši vien nav iespējams tālāk produktīvi pildīt tieslietu ministra pienākumus,» intervijā LTV Nakts ziņām sacīja tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš.

Tieslietu ministrs arī intervijā LTV apliecināja, ka Nacionālā apvienība turpinās savu darbu valdībā un tas nav saistīts ar Nacionālās apvienības nostāju uz esamību valdībā.

Tas ir mans lēmums saistībā ar konkrēto situāciju, kas ir balstīts uz NA nostāju šajā jautājumā.

«Mans lēmums ir balstīts uz Nacionālās apvienības valdes un frakcijas nostāju šajā jautājumā. Es domāju mēs esam gatavi diskusijai, dialogam apsēsties pie galda un izrunāt, rast izpratni. Ir svarīgi, lai Latvijā būtu pilnvērtīgs ministru kabinets un tieslietu ministrs.»

Koalīcijas partneru vidū tieslietu ministra atkāpšanās no amata bijusi pārsteigums, LTV apliecināja vairāki deputāti. Viens no Nacionālās apvienības līderiem, Imants Parādnieks par Gaida Bērziņa atkāpšanos no amata uzzinājis LTV vakara ziņu raidījumā «Panorāma».

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ar Bērziņa atkāpšanās iemesliem iepazīsies ceturtdien, kad atgriezīsies Latvijā no vizītes Vatikānā.