Saņemti trīs izsaukumi par sprādzienbīstamiem priekšmetiem netālu no dzelzceļa sliedēm

Zemessardzes 54.Inženiertehniskā bataljona Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas (NMN) rotas karavīru grupa devās trīs izsaukumos uz Garkalnes, Siguldas un Daugavpils novadiem, kur netālu no dzelzceļa sliedēm tika atrasti sprādzienbīstami priekšmeti.

Šodien, 22.maijā, Zemessardzes 54.Inženiertehniskā bataljona Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas (NMN) rotas karavīru grupa devās trīs izsaukumos uz Garkalnes, Siguldas un Daugavpils novadiem, kur netālu no dzelzceļa sliedēm tika atrasti sprādzienbīstami priekšmeti.

Karavīri, ierodoties Garkalnes novadā netālu no dzelzceļa stacijas „Ropaži”, atrada krievu 82 milimetru mīnmetēju mīnu. Tālāk NMN vienība devās uz Siguldas novadu, kur dzelzceļa posma Sigulda-Līgatne 57.kilometrā trīs metrus no sliedēm tika atrasta viena prettanku mīna. Šajā posmā tika apturēta satiksme uz pārbrauktuves, kura, karavīriem pabeidzot darbus, tika atjaunota. NMN rotas karavīri sprādzienbīstamos priekšmetus neitralizēs Ādažu poligonā.

Karavīri devās arī uz Daugavpils novada Naujenes pagastu, kur divus kilometru aiz dzelzceļa stacijas „Naujene”, 10 metrus no sliedēm atrada vienu 152 milimetru artilērijas lādiņu. Sprādzienbīstamais priekšmets tiks neitralizēts tuvējā karjerā.

Pavasarī, kad aktīvi tiek veikti dažādi zemes apstrādes darbi, bieži tiek atrasti aizdomīgi priekšmeti, tāpēc Nacionālie bruņotie spēki (NBS) lūdz iedzīvotājus būt uzmanīgiem un, atrodot šādus priekšmetus, tos neaiztikt. Par tiem jāziņo tuvākajā policijas nodaļā vai pa telefonu 112. Pēc informācijas saņemšanas uz notikuma vietu dosies NMN speciālisti, kas atrastos priekšmetus neitralizēs.