Latvijas basketbola izlase rīt uzsāks olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru

0.0
Rītvakar olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru uzsāks Latvijas basketbola izlase. Par pēdējiem jaunumiem un komandas gatavību stāsta Matīss Timofejevs.

Izlasē pirmo reizi kopš 2022. gada beigām spēlēs Jānis Strēlnieks. Viņš 2023. gada pavasarī iedzīvojās Ahilleja cīpslas savainojumā, kas liedza spēlēt Pasaules kausā. Pagājušā gada finālturnīrā nespēlēja Mareks Mejeris, kurš kļuva par vienu no pēdējiem, kuru Luka Banki atskaitīja. Tā tas notika arī ar Jāni Timmu, kurš nu ir Latvijas izlases sastāvā cīņā par olimpisko ceļazīmi, bet Rihards Lomažs nozīmīgo finālturnīru izlaida krustenisko saišu traumas dēļ.

Intervija - Dairis Bertāns, Latvijas basketbola izlases kapteinis

Jau pirmajā spēlē, 2. jūlijā plkst. 19:00, Latvijai gaidāms nopietns pretinieks Gruzijas izskatā, kas pēc Pasaules kausa mainīja galveno treneri, un uz turnīru dosies ar jaunu naturalizēto - Džo Tomasonu. Ierindā būs arī Tornike Šengelija, Goga Bitadze un Sandro Mamukelašvili, bet ribu traumas dēļ turnīru izlaidīs Giorgi Šermadīni.

Intervija - Dairis Bertāns, Latvijas basketbola izlases kapteinis

Latvijas basketbola izlase no 2. līdz 7. jūlijam Rīgā cīnīsies par vietu olimpisko spēļu turnīrā. Pretiniekos grupā būs Gruzijas (2. jūlijs) un Filipīnu (3. jūlijs) izlases, bet otru grupu veidos Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna. 6. un 7. jūlijā gaidāmi pusfināli, kuros piedalīsies katras grupas divas labākās izlases, bet 7. jūlijā fināls, kā uzvarētājai tiks ceļazīme uz Parīzi.