Latvijas U-20 basketbola izlase gatavojas Eiropas čempionātam

0.0
Eiropas čempionātam gatavojas arī mūsu jaunā maiņa – jau pēc desmit dienām Latvijas U-20 vecuma vīriem B divīzijas čempionāts, sastāvā arī vairākas neredzētas sejas - Andris Auziņš stāsta vairāk.

Latvijas vīriešu U20 vecuma izlase ir vienīgā no Latvijas basketbola izlasēm, kas šosezon spēlēs B divīzijā. Šī vecuma izlasi vada Ainars Bagatskis, kurš pēdējo reizi pie Latvijas izlasēm pieaicināts bija 2019. gadā, kad konsultēja toreizējo U-19 pasaules kausam.

Intervija - Ainars Bagatskis, Latvijas vīriešu U-20 izlases galvenais treneris

Šī gadagājuma basketbolisti pērn uz augstāko divīziju ieveda U18 izlasi, bet no B divīzijas čempionu sastāva šogad komandā ir vien divi spēlētāji. Lielākais iztrūkums ir aizsargu vidū, nav ne Jura Vītola, ne Roberta Blūma. Tiesa par auguma centimetriem zem groza Bagatska komanda sūdzēties nevar – četri spēlētāji ir vismaz 2m un 10cm gari – to skaitā arī divi ārzemju latvieši – no Vācijas Jānis Jīnemanis, bet no Kanādas Andrejs Silčonoks.

Intervija - Jānis Jīnemanis, Latvijas vīriešu U-20 izlases uzbrucējs

Intervija - Ainars Bagatskis, Latvijas vīriešu U-20 izlases galvenais treneris

Latvija jau aizvadījusi sešas pārbaudes spēles izcīnot vien divas uzvaras. Eiropas čempionātā B divīzijā Latvijai pretiniekos apakšgrupā Horvātijas, Somijas, Slovākijas un Šveicas izlases.