Latviju Parīzē pārstāvēs vismaz septiņi vieglatlēti

0.0
Atjaunots pasaules vieglatlētikas savienības olimpiskais rangs. Zināms, ka Latviju Parīzē noteikti pārstāvēs 7 vieglatlēti, ļoti iespējams, ka Latvijai būs vēl viena OS dalībniece. Plašāk Matīss Timofejevs.

Jau pērn pārliecinoši Olimpisko spēļu normatīvu izpildīja šķēpmetēja Līna Mūze, bet nupat Latvijas čempionātā to paveica arī 400m skrējēja Gunta Vaičule.

Nu kļuvis zināms, ka Parīzē redzēsim vēl divas dāmas pateicoties ieņemtajām vietām olimpiskajā rangā. Tās būs šķēpmetēja Anete Sietiņa un 5000m skrējēja Agate Caune.

Intervija - Dmitrijs Miļkevičs, LVS ģenerālsekretārs

Parīzes OS pateicoties rangam redzēsim arī šķēpmetējus Gati Čakšu un Patriku Gailumu, kā arī kārtslēcēju Valteru Kreišu. Gan Kreišam, gan Gailumam šīs būs pirmās OS.

Intervija - Patriks Gailums, šķēpmetējs

Patriks savām pirmajām OS kvalificējās lieliski startējot EČ gan kvalifikācijā, gan finālā raidot šķēpu pāri 80m. Talkā nāca arī uzvara Latvijas čempionātā ar 79,39 m tālu metienu.

Intervija - Patriks Gailums, šķēpmetējs

Lai Latvijas sportistiem būtu iespējas krāt ranga punktus vieglatlētikas savienība plānojusi atsākt starptautisko sacensību "Rīgas kausi" organizēšanu. Tas būs iespējams, jo tuvākajā laikā būs pabeigta Daugavas stadiona seguma maiņa.

Pilnais OS vieglatlētu saraksts tiks publicēts svētdien, kad būs zināmi visi atlēti, kuri savu dalību atsaukuši. Parīzes OS vieglatlētikas sacensības norisināsies no 1. līdz 11. augustam to un visas OS varēsiet vērot LTV7 ēterā.