Valmierā aizvadīta Latvijas vieglatlētikas čempionāta 2. diena

0.0

Latvijas čempionāta otrajā dienā rezultāti nebija tik izcili, cik dienu iepriekš. Bet to noteikti to ietekmēja karstāki laika apstākļi un pretvējš. Ar visu to labu rezultātu 200 metru finālā sasniedza uzvarētājs Oskars Grava, kas finišēja pēc 20,82 sekundes.

Intervija - Oskars Grava, Latvijas čempions 200 m distancē

Dāmām šajā pat distancē nepārspēta palika Beāte Buka 24,88 sekundes. Savukārt 400 metru barjerskrējienā pirmo vietu ieguva Dmitrijs Lašenko 52,88 sekundes. Kārtslēkšanas sektorā jau gaidītu uzvaru izcīnīja Valters Kreišs, kas pieveica 5 metru un 60 centimetru augstumu.

Intervija - Valters Kreišs, Latvijas čempions kārtslēkšanā

Saistošs izvērtās 800 metru fināls dāmām. 700 metrus pa priekšu skrēja Līga Velvere, bet pēdējā taisnē viņu apsteidza sīvākā sāncense Invida Mauriņa. Viņas laiks 2 minūtes un 5,25 sekundes.

Intervija - Invida Mauriņa, Latvijas čempione 800 m distancē

Trīssoļlēkšanā pārliecinoši uzvarēja Rūta Kate Lasmane. Taču rezultāts 13 metri un 74 centimetri atpalika no olimpiskā normatīva, un tas uzvarai deva sarūgtinājuma piegaršu.

Intervija - Kate Lasmane, Latvijas čempione trīssoļlēkšanā

Ar labu rezultātu divu dienu septiņcīnas programmu noslēdza uzvarētāja Kristīne Blaževiča, kura summā sakrāja 5827 punktus.

Intervija - Kristīne Blaževiča, Latvijas čempione septiņcīņā

Latvijas čempionāts ir noslēdzies, bet jau pēc nedēļas turpat Valmierā notiks tradicionālā Prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā.