Latvijas sieviešu volejbola izlase gatavojas kvalifikācijas spēlēm

0.0

Latvijas sieviešu volejbola izlasei Sudraba līgas turnīrs iesācies veiksmīgi – uzvaras pret Islandi un Gruziju noteikti vērtējamas par labu sasniegumu, vienīgi tehniskā uzvara pār Bosniju un Hercogovinu, kas atteicās spēlēt turnīrā prieku nerada. Latvijas komandai tādējādi mazāk starptautisko spēļu pieredzes. No Latvijas izlases sastāvā piecas spēlētājas sezonu pavadīja ārzemju klubos. Spēles pret citām izlasēm krietni palīdz arī līgumu meklējumos ārpus Latvijas robežām.

Intervija - Anija Jurdža, Latvijas sieviešu volejbola valstsvienības diagonāle

Intervija - Daniele Kaprioti, Latvijas sieviešu volejbola galvenais treneris

"Dažas no spēlētājām progresēja pēdējo divu gadu laikā. Progress ir acīmredzams, vien jāsaka, ka progresēja ne tikai ārzemēs spēlējošās, bet arī Latvijas līgas spēlētājas. Līmenis aug, tagad tikai jāturpina uzlabot savas prasmes."

Sudraba līgā Latvijas izlasei izbraukumā Ungārijā jāspēlē pret mājiniecēm, kurām piekāpāmies pirmajā spēlē, bet dienu vēlāk pret Somijas izlasi.

Itālietis Daniele Kaprioti pirms nedēļas darbam sieviešu valstsvienībā un junioru izlasēs pievienoja arī volejbola federācijas sporta direktora pienākumus, kur galvenais pienākums būs vadlīniju izveide jauno volejbolistu apmācībai.