IIHF Kontinentālā kausa spēlē hokejā "Zemgale/LBTU" pārspēj "RST Pellet Celje"

Pirms pēdējās spēles pret Slovēnijas Celjes komandu Jelgavas Zemgales hokejistus apmierināja arī minimāls vienu vārtu zaudējums, jo ja būtu mīnus 2 vai vairāk, tad sliktākas kopējās vārtu starpības dēļ jelgavnieki paliktu tikai trešie. Zemgales hokejisti gan nepaļāvās uz šādu bīstamu matemātiku un jau spēles 3.minūtē Kristiāns Zelts pārspēja viesu vārtsargu. Tiesa pēc 4 minūtēm Slovēnijas klubs pēc latvieša Mika Mintautiska metiena vairākumā panāca izlīdzinājumu. Par laimi pirmais periods tomēr beidzās jelgavnieku labā. Par to parūpējās Daniels Andersons, kurš īsi pirms pirmā pārtraukuma ar 2-1 atkal vadībā izvirzīja mūsējos.

Otrajā periodā turpinājās līdzīga spēle ar nelielu Zemgaliešu pārsvaru. Labākā iespēja radās atkal perioda izskaņā, kad ripa dancoja uz viesu vārtu līnijas, bet tomēr to nešķērsoja. Izšķirošo pārsvaru mājinieki nodrošināja pēdējā trešdaļā. Vispirms izcēlās Kevins Strādnieks, panākot jau 3-1 pārsvaru. Bet vēl pēc brīža Mārtiņš Porejs uzstādīja spēles beigu rezultātu – Zemgales uzvara pār Celjes klubu ar 4-1.

Intervija - Daniels Andersons, "Zemgale/LBTU" uzbrucējs

Līdz ar to Zemgales hokejisti grupā izcīnīja 1.vietu, un var gatavoties Kontinentālā kausa 3.posmam, kur Francijā būs jāspēlē pret šīs valsts, kā arī Lielbritānijas un Kazahstānas komandām.