Sieviešu florbola līgas finālspēle starp "Rubenes" un "NND/RJTC"

0.0
Bronzas medaļas izcīnīja Jēkabpils Lūši, kuri šovakar trijos setos pārspēja Vecumnieku komandu. Arēnā Rīga šodien lielā florbola diena, kurā tiek noskaidroti Latvijas čempionāta medaļu ieguvēji. Sievietēm devīto reizi pēc kārtas čempioņu titulu izcīnīja Kocēnu Rubene, kas finālā pagarinājumā pieveica Rīgas NND/RJTC komandu. Turpina mūsu korespondents Normunds Melderis.

Sieviešu līgas fināls starp Rubenes un NND/RJTC komandām attaisnoja visas cerības uz saistošu zelta dueli. Lai arī favorītes Rubenes florbolistes pirmās guva vārtus, īsi pirms pārtraukuma Marta Reke panāca izlīdzinājumu. Otrajā periodā no aizsardzības taktiski labi spēlējošās NND florbolistes spēja divreiz iegūt pat divu vārtu pārsvaru – 3-1 un 4-2. Tomēr rubenietes pēc Lības Daijas Mikovas un Paulas Egles rezultatīviem metieniem panāca izlīdzinājumu 4-4. Pēdējā trešdaļā vispirms NND spēlētāja Elīna Dīce izmantoja lielo skaitlisko vairākumu, bet jau pēc 3 minūtēm ar trāpīgu metienu Elīna Salaciete no Rubenes līdzsvaru atjaunoja. Pamatlaiks beidzās 5-5. Nācās spēlēt 10 minūšu pagarinājumu, kurā zelta metiens padevās rubenietei Evelīnai Caunei. Līdz ar to dramatisku uzvaru ar 6-5 izcīnīja Rubenes florbolistes.

Intervija - Līva Daija Mikova, “Rubene” kapteine

Rubenes dāmu komandai tas ir jau 15. valsts čempionu tituls. Sudraba godalgas saņēma NND/RJTC vienība, bet bronzas medaļas čempionātā sev jau iepriekš bija nodrošinājušas Cēsu Lekrings florbolistes.