Mihals Gogols un Uģis Krastiņš par Eiropas čempionāta kvalifikācijas izlozi

0.0
Eiropas čempionāta kvalifikācijas izlozē noskaidrojies, ka Latvijai par vietu finālturnīrā būs jāspēkojas pret Somiju un Austriju. Kā šo izlozi vērtē izlases galvenais treneris Mihals Gogols un Ukrainas izlases galvenais treneris Uģis Krastiņš, kurš veiksmīgi no Ukrainas atgriezies Latvijā. Turpina Matīss Timofejevs.

2023.g. EČ kvalifikācijā šī gada augustā Latvijai pretī stāsies Eiropas ranga 12. komanda Somija un Austrija, kas rangā ir 4 vietas zem Latvijas tajā ieņemot 30. ailīti. Provizoriski grupas favorīte ir Somija.

Intervija - Mihals Gogols, Latvijas volejbola izlases galvenais treneris

“Somija pēdējos gados ir piedalījusies lielākajos Eiropas turnīros. Mums arī jābūt gataviem spēlēt pret somu faniem, kuri labprāt apmeklē augsta ranga sacensības. Somija ”uz papīra” ir spēcīgākā, tomēr šeit katram būs iespēja."

Somijas komandas spēku labi pārzina Uģis Krastiņš, kurš vairākus gadus vada Ukrainas valstsvienību, bet pirms tam ilgi strādāja Somijā.

Intervija - Uģis Krastiņš, Ukrainas volejbola izlases galvenais treneris

Austrijas izlase rangā ir zem Latvijas, bet vairāki tās spēlētāji spēlē vadošajos Eiropas klubos.

Uģis Krastiņš vada ne tikai Ukrainas izlasi, bet arī Ļvivas klubu. Sākoties karam viņš vēl bija Ukrainā.

Intervija - Uģis Krastiņš, Ukrainas volejbola izlases galvenais treneris

Kvalifikācijas mačos tiks noteiktas pēdējās 12 ceļazīmes uz finālturnīru. Lai tajā iekļūtu jāuzvar grupā vai jābūt starp piecām labākajām pārējām komandām.