Latvijas olimpiskā vienība un covid-19

Hokeja valstsvienība uz Pekinu izlidos rītdien pusdienslaikā, šobrīd hokeja federācija sastāvā iekļāvusi arī Kasparu Daugaviņu. Viņa it kā pozitīvais covid-19 tests esot tikai baumas un visi hokejisti vienkopus dzīvo pašu veidotā “burbulī” viesnīcā. Hokeja valstsvienība šobrīd nodevusi abus Ķīnas vēstniecības noteiktos testus.

Intervija - Roberts Pļāvējs, LHF ģenerālsekretārs

Komentējot izskanējušās ziņas par Kaspara Daugaviņa pozitīvajiem testa rezultātiem, vēlos teikt, ka mēs rūpīgi sekojam līdzi, lai pienācīgi tiktu izpildīti visi uz mums attiecināmie Covid-19 noteikumi. Daugaviņa testa rezultāti uz doto brīdi ir negatīvi. Ņemot vērā sarežģītos testēšanas grafikus, šis process tiks noslēgts šodien. Tas nozīmē, ka līdz rītdienas rītam mēs 100% zināsim, kā arī varēsim apstiprināt galīgo delegātu sastāvu olimpiskajām spēlēm.

Gadījumā, ja pēdējā testēšanas reizē tomēr būs pozitīvi gadījumi, attiecīgie hokejisti nedrīkstēs sēsties lidmašīnā uz Olimpiskajām spēlēm un pie savas iespējas varētu tikt rezervisti.

Intervija - Līga Cīrule, Latvijas olimpiskās komandas galvenā ārste

Labas ziņas par vakardien Pekinā ielidojušajiem latviešiem – visiem esot negatīvi rezultāti. Līdz nesaprašanai sarežģījusies vienīgā pozitīvā Latvijas pārstāvja Valta Eiduka situācija.

Intervija - Līga Cīrule, Latvijas olimpiskās komandas galvenā ārste

Vienīgais Latvijas sportists, kam noteikts kontaktpersonas statuss ir slēpotājs Raimo Vīgants, madonietis uz treniņiem tiek vests ar īpašu auto, tāpat arī ēdienreizes jāietur vienīgi savā numuriņā!

Intervija - Līga Cīrule, Latvijas olimpiskās komandas galvenā ārste

Rītdien kopā ar hokejistiem uz Pekinu izlidos arī mūsu vadošās biatlona un slēpošanas dāmas – Baiba Bendika un Patrīcija Eiduka, kā arī kalnu slēpotājs Miks Zvejnieks.