Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balva "Kilograms kultūras 2017"

14. februārī septīto reizi tika pasniegtas balvas „Kilograms kultūras” astoņās kategorijās – teātris, mūzika, vizuālā māksla, kultūras mantojums, literatūra, kino, ka arī Gada pārsteigums un Gada notikums. Balvu sadalījumu tradicionāli nosaka skatītāju un klausītāju balsojums, izvēloties no žūrijas nominētajiem mākslas notikumiem.

Katras kategorijas uzvarētājs saņems mākslinieku Kristīnes Jurjānes un Ivara Miķelsona darināto skulptūru – zeltītu kilogramu smagu atsvaru, kā arī 1000 eiro vērtu naudas prēmiju, kuru nodrošina Rietumu Bankas Labdarības fonds.

Balvas pasniegšanas ceremonija, kurā atskatīsimies uz aizvadītā gada spilgtākajiem kultūras dzīves notikumiem un nedaudz ielūkosimies arī šī īpašā – simtgades gada kultūras kartē,–šogad notiks kinoteātrī «SplendidPalace» un to vadīs kinokritiķe, LTV personība Daira Āboliņa un Nacionālāteātra aktieris Raimonds Celms. Ceremonijā uzstāsies grupas «Tautumeitas» un «Instrumenti», trio «Art–i–Shock», solistes Dināra Rudāne un Aija Vītoliņa. Arī šogad «Kilograms kultūras» ceremoniju ar savu klātbūtni un mūziku pagodinās maestro Raimonds Pauls.

Kā ik gadus, vakara gaitā bez astoņām skatītāju iebalsotajām balvām tiks pasniegta arī sabiedrisko mediju žūrijas īpašā balva.

Ceremonijas režisore ir Agita Cāne, scenārija autore Kristīne Želve, māksliniece Agne Menniks.