Personība. 100g Kultūras. Radio dīdžejs Toms Grēviņš

Nupat nosvinējis savu 35. dzimšanas dienu, radio dīdžejs Toms Grēviņš šobrīd ir dzirdams un redzams it visur – jau no agra rīta Radio Pieci.lv ēterā, februāra svētdienās LTV vadot «Supernovas» sprintu, bet darbdienu vakaros sporta arēnā muzikāli uzmundrinot ”Dinamo” fanus hokeja spēļu laikā. Kā dīdžejs piekritis izklaidēt publiku arī «Omes briljanta» jubilejas naktī. 

Toms gan atzīst - kopš kļuvis par «īstās meitenes» Lauras vīru un divu puiku tēti, prioritātes mainījušās par labu ģimenes dzīvei, tādēļ klubos tikpat kā vairs nespēlējot, bet savas radošās ambīcijas piepildot galvenokārt radio personības lomā. Tas gan nozīmē modinātāja zvanu 4.30 no rīta un braucienu no Mežaparka ar pirmo tramvaju, jo programma «Pieci rīti», ko Toms vada kopā ar kolēģiem Uldi un Inesi, ēterā skanēt sāk jau no sešiem. Toms par to nesūdzas, jo būt priekšplānā, komunicēt ar klausītāju, stāstīt par mūziku un spēlēt dziesmas ir tas, ko viņam patīk darīt vislabāk, sākot jau no raibajiem pusaudža gadiem, kas 90. gados sakrita ar laiku, kad radio satura pasniegšanas veids Latvijā apgriezās kājām gaisā.

Tikpat labi Tomam patīk būt mājās un palaist «brīvsolī» sievu, pārņemot stafeti septiņus mēnešus mazā Edvīna pieskatīšanā, vai kopā ar vecāko dēlu, trīsgadnieku Evertu, vēlreiz apciemojot roņu ģimeni tuvējā zoodārzā. Toms nebaidās būt radošs ne mājās, ne darbā, uzsākt jaunas lietas, arī citiem liekot izkāpt no ierastās komforta zonas. Tieši viņš pirms trim gadiem Nīderlandē aizgūto ideju par labdarības maratonu «eksportēja» uz Latviju, un šobrīd jau šķiet, ka «Dod pieci» laiks Stikla studijā  kļuvis par emocionāli vienojošāko Ziemassvētku gaidīšanas daļu mums visiem. Toms smejas, ka tad, kad būšot vecs, sirms un dīdžeja darbam nederīgs, labprāt kļūtu par modernās mūzikas profesoru – par laimi, līdz tam vēl ir krietns laiks!