Personība. 100g kultūras. Ināra Slucka. Aktrise un režisore

Jaušās nejaušības un nejaušās jaušības

Ināra Slucka ir teātra un kino aktrise, teātra un operu režisore, aktiermeistarības pasniedzēja un Kinoskolas dibinātāja. Personības ceļojums laikā un telpā — starp tagadni, pagātni un nākotni. Ceļā uz velosipēda starp mēģinājumiem un izrādēm Latvijas Nacionālajā teātrī un Latvijas Nacionālajā operā. Ceļā pie topošajiem operas solistiem — saviem studentiem Latvijas Mūzikas akadēmijā. Un ceļā pašai uz sevi — pirmajām apzinātajām bērnības atmiņām Saldū.

Aktrise no tā dēvētā Latvijas Nacionālā teātra «zelta kursa», kuru režisors Edmunds Freibergs atceras kā ļoti apzinīgu, ar savu mugurkaulu, gribu, mērķtiecību, šarmu un tikai viņai piemītošo eleganci, kas ar laiku ir tikai attīstījusies. Kā režisori Ināru Slucku pēdējos iestudējumos Latvijas Nacionālajā teātrī interesē cilvēka dzīves nogriežņa galējie punkti — dzimšana un nāve.

Aktrise ar absolūto kinopatiesīgumu un jūtīgumu, kura pati atzīst, ka viņai izdevās iekļūt pēdējā kinovilcienā, kas astoņdesmitajos gados viņai pavēra ceļu uz kino uzņemšanas laukumiem bijušajā Padomju Savienībā. Kinokritiķe un draudzene Daira Āboliņa saka, ka aktrisei piemīt Dieva dots talants.