Speciāla konference veltīta bērnu drošībai sportā

0.0
Bērnu drošība sportā. Visai aktuāls jautājums Latvijā. Šodien šai tematikai tika veltīta speciāla konference un par tās būtību un nolemto Lotārs Zariņš.

Tā vienkārši, ar tikšanos problēmas un riski netiks atrisināti, bet pamudinās organizācijas izstrādāt vadlīnijas. Emocionālākā uzstāšanās bija bijušajam Anglijas Premjerlīgas futbolistam Polam Stjuartam. 16 gadus pēc karjeras noslēguma viņš atklāja, ka jaunatnes gados viņš piedzīvoja seksuālu vardarbību no trenera. Notikumi izmainīja psiholoģisko stāvokli - viņš ieslīga depresijā, to centās remdēt ar apreibinošām vielām un nespēja vairs mīlēt tuvākos.

Intervija - Pols Stjuarts, bijušais Anglijas futbola izlases spēlētājs 

"Izskatījās, ka pavadu labākos dzīves gadus, baudu katru mirkli. Tad bija daudz brīži vienatnē. Kā tas tevi ietekmē? Tu ļoti labi sāc rādīt to, kas patiesībā neesi. Var šķist, ka tev dzīvē viss ir skaisti, bet iekšēji tu lūzti kopā."

Latvijas olimpiskā komiteja saredz tuvākajos gados sadarbībā ar sporta organizācijām iedibināt safeguarding ideju jeb cilvēktiesību aizsardzību, ļaujot dzīvot bez apdraudējumiem.

Intervija - Ivars Pauska, Latvijas Olimpiskās komitejas jurists

Ar uzraudzību vien nepietiks, galvenokārt, ir jāizglīto sporta sabiedrības pārstāvji.

Intervija - Laima Kirtovska, doktorantūras studente sporta ētikā un integritātē (Svonzi Universitāte)

Pēdējo divu gadu laikā arī Latvijā arvien biežāk izskan gadījumi par treneru uzmākšanos un psiholoģiskiem uzbrukumiem.