Latvijas-Igaunijas basketbola līgā pirmo uzvaru Ventspilī izcīna "Valmiera Glass/ViA" komanda

0.0

"Valmieras" basketbolisti sezonas ievadā zaudējuši vien vienpadsmitkārtējai Latvijas čempionei "VEF Rīgai" un uzvara Ventspilī vidzemniekiem dotu pat reāli pirmo vietu Latvijas-Igaunijas līgā. Viens zaudējums gan arī desmitkārtējai čempionei "Ventspilij", bet mājinieki jau veica izmaiņas sastāvā, lai sniegums uzlabotos. "Ventspilij" atkal spīdēja kapteinis Artūrs Ausējs, tiesa šoreiz apgādājot ar bumbām komandas biedrus. Bet līdz savus metienus sāka trāpīt arī pats Ausējs – "Ventspils" spēja iekrāt 16 punktu pārsvaru. Bet atpūtā ejot "Ventspilij" +12.

To gan valmieriešiem izdevās teju nodzēst vienā acumirklī, bet pēdējās minūtes "Valmiera" pat vadībā sekoja – milzum daudz soda metienu – bet spīdēja "Valmieras" leģionāri – ar trakiem tālmetieniem viņi neļāva "Ventspilij" pat sapņot par uzvaru – "Valmierai" uzvara 95:91. Zīmīgi, ka "Valmieras" sastāvā rezultatīvākais bija ventspilnieks Verners Kohs ar 20 punktiem.

Intervija - Verners Kohs, "Valmiera Glass/ViA" uzbrucējs

"Valmiera" tagad ir Latvijas-Igaunijas apvienotās līgas līdere ar piecām uzvarām sešās spēlēs. "Ventspilij" divas uzvaras un tikpat zaudējumu.