Īstās latvju saimnieces. Ilze Mitāne

0.0

Saimniece Ilze Mitāne visiem asociējas ar teicienu "mazs cinītis gāž lielu vezumu". Viņa ir rāma, maiga un silta saimniece, bet tajā pašā laikā spēcīga, izdarīga un radoša. Ilze kopā ar vīru Valteru ikdienā ir lauksaimnieki. Viņi rūpējas par jēriņiem un saimnieko skaistā īpašumā Mazsalacā, "Jēru klubā". Šo vietu ļoti iemīļojuši arī tūristi, jo pie Ilzes var baudīt īstu lauku mieru, iepazīties ar dzīvniekiem, kā arī baudīt zupu uz ugunskura un iegādāties īstu vilnas dziju. 

Blakus visiem darbiem Ilzei ir svarīgi būt kopā arī ar ģimeni. Viņai ir ne tikai pašai savi bērni, bet arī audžubērni, un visiem viņa māca ne tikai strādāt, bet arī labi pavadīt laiku, piemēram, laivu braucienos. Ilze ir īsta Mazsalacas patriote, tāpēc arī laivu braucieni bieži tiek organizēti tieši Salacas upē.

Pārējām saimniecēm būs iespēja iepazīties ar "Jēru kluba" vēsturi, baudīt senās ēkas smaržu un iztēloties, kā te izskatījies agrāk. Būs sagādāti dažādi pārsteigumi, kā "Jēru kluba" kino, līnijdeju priekšnesumi, filcētu ziepju meistarklase un kokles skaņu baudīšana zem dižozola zariem. 

Arī ēdieni, ar kuriem saimniece Ilze cienās viešņas, būs īpaši un tematiski. Uzkodā būs jēra gaļas zupa, bet pamatēdienā – jēra gaļas medaljoni. Baudot garšīgos ēdienus, Ilze būs parūpējusies par dažādām galda sarunu tematikām – latviešu mīklām un tautasdziesmām saistībā ar aitām un jēriem.

Kā jau viesošanās maratona pēdējā dienā, saimnieces aizrunāsies arī par to, ko katrai nozīmē "Īsta latvju saimniece". Kāda viņa ir, ko dara un kādai tai jābūt. Raidījuma beigās būs ieradusies arī iepriekšējās sezonas uzvarētāja Sandra Icaka no Zemgales, lai paziņotu, kura tad būs šīs sezonas uzvarētāja un saņems titulu "Īstā latvju saimniece", kā arī balvu no Latvijas Televīzijas.