Atklāj bobsleja un skeletona starta estakādi vieglatlētikas manēžā "Daugava"

0.0
Līdz ar gatavošanos jaunajai sezonai šodien vieglatlētikas manēžā "Daugava" atklāta treniņu estakāde bobsleja un skeletona sportistiem, tomēr viedokļi par gatavošanās vietas piemērotību dalās. Plašāk – Mariss Priekulis.

Aizvadītie mēneši Latvijas bobsleja un skeletona saimei bijuši vētraini. Vasarā bobsleja izlasi pameta trīs sportisti – pilots Emīls Cipulis, kā arī stūmēji Dāvis Spriņģis un Krists Lindeblats. Tikmēr pēc skandalozas intervijas augustā no amata atkāpās federācijas valdes loceklis un ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis.

Traģēdija nav, tomēr jāsaglabā esošais 10 bobslejistu kodolu, vērtē izlases galvenais treneris Sandis Prūsis. Treneris atzīmē, ka svarīgi sportistiem iekļūt Olimpiskās vienības zelta sastāvā, kas nozīmēs lielāku finansējumu.

Intervija - Sandis Prūsis, Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris

"Viena [ekipāža] būs Pasaules kausā, viena [ekipāža] būs Eiropas kausā, ar domu, ka viņiem vajadzētu kvalificēties Pasaules kausam, lai nākamajā gadā varētu braukt Pasaules kausā un mēģinātu kvalificēties olimpiskajām spēlēm. Tāda ir tā pamatdoma."

Šosezon Eiropas kausā valsti pārstāvēs Renāra Grantiņa ekipāža, tikmēr Pasaules kausa izcīņā startēs Jēkaba Kalendas ekipāžas.

Intervija - Jēkabs Kalenda, bobsleja pilots

"Labākie stūmēji, es domāju, ka komanda ir gatava – lai kāda būtu tā situācija, es domāju, ka izdarīsim to, kas ir jāizdara."

Lai gan "Daugavas" manēža sportotājus uzņem no februāra, tikai šodien oficiāli atklāja treniņu estakādi ledus trašu sportistiem. To atzinīgi novērtē bobslejisti, tomēr skeletonisti novērojuši trūkumus.

Intervija - Ivo Šteinbergs, Latvijas skeletona izlases treneris 

"Burtiski pietrūkst 20 centimetri, diezgan bīstami tie pirmie soļi pie balstiem. Tur ir metāla balsti, tā kā mums tas vēziens ir bīstams. Ja tur vienu reizi tev pietiek uzsist, tur ir lūzums, un nav vietas pakojumam."

Tādējādi skeletonisti kopā ar bobslejistiem treniņus turpinās Siguldas ledus trasē. Jauno sezonu atlēti sāks novembra otrajā pusē.